How is it to fly SAS Business Class? – Read my Review Here!

flysas

flysas

fly-sas-business-class

fly-sas-business-class

sas-business-class

sas-business-class

sas-business-sf

sas-business-sf

sas-business-class-fly

sas-business-class-fly

Disclaimer: Først må jeg hellere sige, at dette IKKE er en reklame for SAS. Jeg har bare selv tit undret mig over, hvordan det er at flyve business class og ser det som det ultimative career woman goal (sammen med 1000 andre ting), at blive sendt på forretningsrejse på business class. Derfor har indlægget sin berettigelse. Da jeg kun kan udtale mig om standarden på SAS business class, og standarden varierer fra selskab til selskab, så bliver de altså nævnt.

Anywho, jeg er jo på den store Californien rundrejse med min familie, og fordi min far arbejder i lufthavnen får vi billige billetter. Jeg landede sidste uge i San Francisco, hvor jeg havde et par dage med min kæreste inden min familie ankom. Han skulle arbejde i San Francisco den uge jeg rejste, så det føltes lidt som om vi havde en lille mini ferie sammen. Virkelig skønt! Jeg ankom en dag før alle andre, og kunne starte turen ud med en tur på business class.  Det tager 11,5 timer at flyve til San Francisco fra København. Det er med andre ord en lang tur til en destination med intet mindre end 9 timers tidsforskel, og det kræver derfor en hel del overskud ikke at være helt smadret  flere dage efter ankomst.

Komfort:

På SAS business har du din egen kabine med ekstra stort sæde, massage i stolen og vigtigst af alt: MEGET benplads og muligheden for at ligge helt ned. Derudover har du selvfølgelig dit eget interaktive TV  – præcis som på economy. En anden detalje, som jeg bed mærke i, var den lille toilettaske som ligger på hvert sæde når du ankommer til din kabine. Udover det sædvanlige som der også er på economy (tandbørste, tandpaste etc.), så indeholder den hudplejeprodukter fra REN samt et blødt håndklæde.  Jeg er virkelig dårlig til at sove på fly. Også selvom det er business class, men jeg fik nu alligevel sovet et par timer, hvilket blandt andet skyldtes muligheden for at ligge helt udstrakt. Dertil havde jeg både dyne og pude fra Hästens, som næsten gav følelsen af, at være i en rigtig seng.

I det hele taget kan man mærke, at SAS er et skandinavisk flyselskab. Der er nemlig en hel del produkter indhentet fra både Sverige og Danmark. Øl fra et dansk mikro bryggeri, hudplejeprodukter fra REN, Hästens dyner og puder, Æblemost fra danske æbler og sådan kunne jeg blive ved. For mig, er det bare følelsen af kvalitet og luksus, som lige gav prikken over i’et.

Toilettet er i den ombæring også værd at skrive et par ord om. Du kender sikkert alt for godt til bøvlet med at skulle bakke ind og ud af et klaustrofobisk lille toilet. – Ikke på business class, for der er nemlig masser af plads! Udover rum nok til at bevæge dig rundt, har du tilmed et vindue, så du kan beskue solnedgangen alt imens du afgår på naturens vegne. Ikke dårligt!

Mad & Drikke:
På SAS Business class starter turen virkelig komfortabelt. Du boarder først, og når du har sat dig, får du tilbudt champagne, juice, vand eller danskvand, som du kan nyde mens resten af flyet bliver fyldt op. Så snart flyet er lettet, kan du vælge imellem 5-6 cocktails som flypersonalet mixer til dig, alt imens du beslutter dig for, hvad du skal have at spise. Der er nemlig et langt menukort med retter, vine, champagne, øl og ‘what not’, som gør at det er umuligt at komme til at sulte. Alt spiritus er af fineste kvalitet og specielt udvalgt på baggrund af kvalitet og oprindelse – du finder nemlig en del nordiske råvarer!

Jeg valgte en fisk til forret, coq au vin til hovedret og desserten kunne bestå af enten forskellige oste eller en kage med is. Faktisk husker jeg det ikke helt hvad vi fik, for spiste både ost og kage (ja, jeg valgte sgu begge dele) inden jeg nåede at observere og smage.

Cirka en time før landing får du serveret det andet store måltid, som består af en buffet der er tilpasset den tidszone du flyver fra, og landingstidspunkt. Det kan med anden ord enten være frokost/aftensmad eller morgenmad. På vej til San Francisco fik jeg serveret en lækker frokost, hvor jeg kunne vælge imellem forskellige salater, noget fisk og lækker bulgur med friske ærter.

Bliver du sulten mellem din retters menu og før-landing buffeten, så kan du gå op i mini baren, som har alt fra en kvalitetskaffemaskine til snacks, sandwich, frugt og de nyeste magasiner (dem skal du naturligvis ikke sætte tænderne i).

For at understrege stemningen, har jeg sammensat en lille kortfilm, som jeg håber I vil synes om – Jeg øver mig stadigvæk på det med videoer, men håber I synes om den! 🙂

2 Comments

  1. oktober 21, 2016 / 1:17 am

    Åh jeg har også altid drømt om at prøve og flyve på business class, og det gør ikke drømmen mindre, efter at have læst dit indlæg. Det ser simpelthen så lækkert ud! Den ene gang hvor jeg har fløjet langt, var jeg simpelthen så (u)heldig, at sidde 11 timer i et fly, hvor der ikke en gang var de traditionelle fjernsynsskærme til hver passager. Jeg måtte i stedet sidde og stirre langt efter en storskærm. Det var 11 laaaange timer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *