fbpx

Road Trip in California part 2 // San Francisco

Farmers Market Marina
Farmers Market Marina
Painted Ladies San Francisco
Painted Ladies San Francisco
Fishermans Warff San Francisco
Fishermans Warff San Francisco
Sausalito San Francisco
Sausalito San Francisco
Huevos Rancheros, Mama's on Washington Square
Huevos Rancheros, Mama’s on Washington Square
Mama's on Washington Square - Breakfast heaven
Mama’s on Washington Square – Breakfast heaven

Second part of the California Road Trip guide is about San Francisco. The city that stole my heart from day one and therefore are a bit longer than some of my other posts in this series. San Francisco is one of the more liberal and colorful cities in the US. So be prepared for a lot of new impressions everywhere you look! San Francisco is big and with many different districts. Each with it’s own style and significance. Some are good, some are good during the day time and some you shouldn’t go into. That I will get into later on.

Where should I stay in San Francisco?
I stayed at Marina which a nice and local. A bit more local and some would say there doesn’t happen a lot. But I felt safe there and it’s close to everything even though it’s not right in the city center. Oter areas worth mentioning are: Castro, Russian Hill, North beach, parts of Mission and South Market are also good areas. As long as you don’t stay in the Tenderloin it can’t go entirely wrong. However, no matter where you end up staying be prepared to spend a lot of money on accommodation. San Francisco is super expensive for a foreigner to live in!!
 

What should I see in San Francisco?
SF if packed with things to see and do. I loved renting a bike and biking over the Golden Gate bridge. After day of walking around, go to Chinatown and get a foot massage for around 30-40 dollars. Visit Alcatraz (book your tickets in advance to make sure you get a spot) and watch the sea lions on Fisherman’s Warf. Drive down Lombard Street a steep, one-block section with eight hairpin turns(!!) and see the Painted Ladies where you probably will recognize the houses from the opening scene of Full House (Fun fact: One of them was recently on the market for around 4 mio. US Dollars). Walk around Castro and admire it’s vivid gay community or look at the cool street Murals in Mission between 16th. And 24th. street. Do you like shopping? Then shop until you drop i Westfield Shopping Mall. Have you rented car? – Then I highly recommend to drive a bit outside the city to the national park, Muir Woods. The threes there are enormous! On the way back, stop for a late lunch in Sausalito where you can watch the SF skyline and Bay bridge.

Where to eat in San Francisco?
San Francisco is packed with good dining options, so promise me not to go for the typical food chain options. Especially in Mission, Castro and Marina around Chestnut Street offer so many good options (however, new places seem to pop up all the time, so you probably need to do a bit of extra research after this).

During the weekends I highly recommend going to La Taqueria in Marina which had a cool party vibe, good cocktails as well as mexican food! Go to Reed & Geenough afterwards for a beer and some shuffleboard (best described as table curling). Furthermore, San Francisco is known for their burritos and I must admit they are highly addictive! One of the best ones I had was El Farolito in Mission. There might be a queue but it’s worth the wait. Another, place where you have to queue is at Mama’s on Washington Square. However, you are served one heck of a breakfast which not only taste good, but also look good on pictures!

What should I avoid in San Francisco?
Bad areas first of all (trust me, you know when you have walked a block to far into the Tenderloin), Cheap fastfood chains and to spend too much time on the tourist attractions. You will only see the true San Francisco if you walk off the beaten path.

How expensive is San Francisco?
VERY EXPENSIVE! San Francisco is maybe one of the most expensive places in California, if not in the whole of US. So be prepared to get ruined (it’s worth it though!).


DANISH
Anden del af min Rundrejse i californien – guide, kommer til at handle om San Francisco. Det var nemlig første stop på rejsen, det sted jeg brugte mest tid. SF er en af de mest mangfoldige og liberaler byer i hele USA, så forbered dig på kontraster, en hulens masse indtryk og en sær følelse af hjemlighed sammenlignet med andre byer i Californien. San Francisco er kæmpe, med mange distrikter af forskellig art – nogle rigtig skønne, nogle skønne i dagtimerne og sidst men ikke mindst nogle du skal holde dig helt fra. Jeg nåede at se en del af områderne, men opholdte mig mest i Marina, da det er der vi primært boede. En bil, eller Uber vil i dog være et must lige meget hvor du er i byen. Vælger du sidstnævnte, så vær sikker på at du har en god internationalt dækkende datapakke, eller køb et amerikansk simkort. Jeg lærte på den hårde måde, og brugte 900kr. i data alene på en Uber fra lufthavnen til min bopæl. Behøver jeg at sige, at jeg skiftede fra Telenor til 3 dagen efter i ren og skær arrigskab? Av av. Anywho, et nærliggende spørgsmål for mange når de tager til SF er:

Hvor skal jeg bo i San Francisco? Som jeg sagde indledningsvis, så er der mange gode steder at bo i byen. Marina er et af dem, og det er dejligt lokalt, hyggeligt og roligt. Både jeg og lokale føler sig generelt meget trykke ved at gå rundt i det område. Også om aftenen, hvilket ellers er en sjældenhed i SF. Dertil er der gode spisemuligheder og lækre barer, som stråler af god stemning! Castro, Russian Hill, North Beach dele af Mission, dele af South of Market. Så længe du ikke bor i The Tenderloin, går du ikke helt galt i byen. Hoteller er sindssygt dyre i SF, og ligeså er Airbnb. Sidstnævnte er nemlig primært ulovligt da det kun er eje lejligheder, der må det. Og dem er der meget få af. Så, bid smerten i dig når du svinger kortet for et hotel.

Hvad skal jeg se i San Francisco?  SF er fuld af gode muligheder! Af de mere turistede kan jeg anbefale at leje en cykel, og køre over Golden Gate bridge. Tag en tur i Chinatown, og få en times fodmassage til 30-40 dollars, for at komme dig over din jetlag. Tag til Alcatraz (Det kan godt betale sig at booke billetter i forvejen), og i samme ombæring se på søløver ved Fishermans Warff. Kør ned af den mest snoede gade i Russian Hill, og se The Painted Ladies hvor åbningsscenen fra “Full House” er optaget. Som en sidebemærkning, kan jeg sige at det ene hus lige er blevet sat til salg for omkring 24mio. kroner. Tag på opdagelse i Castro, og oplev det farverige homo miljø, eller oplev den cool hipsterstemning i Mission. Mission er iøvrigt kendt for deres smukke street art, mellem 16th. og 24th street. Er du til shopping? Så skal du i Westfield shopping mall, der huser stort set alle de butikker du kan drømme om. Ellers se dig omkring i de omkringliggende gader, hvor der både er dyre og billige mærker. Har du bil, så tag til Muir Woods, og se de abnormt stor træer inden du på tilbagevejen slår turen forbi sausalito for, at nyde de rolige omgivelser, store huse og lækre caféer med udsigt over byens skyline. Alt dette kan nåes på 4-5 dage, hvis man ikke dvæler for meget ved tingene 😉

Hvor skal Jeg spise i San Francisco? 

San Francisco er fyldt med gode spisemuligheder, så lov mig ikke at hoppe på de billige fast food tilbud! Især Mission, Castro og Marina omkring Chestnut Street, har rigtig gode spisemuligheder. Kommer du en weekend, wå vil jeg helt sikkert anbefale dig at tage på La Taqueria i Marina, hvor du skal mæske dig i Margaritas og bløde tacos med masser af “guac”. Tag derefter videre på Reed & Greenough, for at drikke cocktails og spille shuffleboard med de lokale (shuffleboard er et sindssygt vanedannende spil, der bedst kan sammenlignes med curling på et bord. Prøv det!!). SF er derudover kendt for deres burritos, og de kan virkelig lave dem som ingen andre. Tag forbi El Farolito i Mission, og vent gerne de 15 minutter i kø for at komme til – de er det værd! Stedet er simpelt og snusket, men lad dig ikke narre, for det er flere gange blevet udråbt til stedet med de bedste burritos i hele byen! Er du til vanvittigt fotogen “Real American Breakfast? – Så tag på Mama’s on Washington Square. Der er ofte lang kø, men det går som regel hurtigt.

Vil du selv stå ved gryderne, kan jeg anbefale supermarkedet, Whole Foods eller Farmers Market i Marina.

Hvad skal jeg holde mig fra i San Francisco?  Billige Fastfood steder, The Tenderloin og at bruge alt for lang tid på turistattraktionerne. De er ikke det værd. Derudover, så er nogle steder bare generelt ikke super sikre om aftenen, så hold dig fra at gå alene efter mørkets frembrud.

Hvor dyrt er San Francisco? MEGET DYRT! San Francisco er måske et af de dyreste steder i Californien, og det er der god grund til. SF er en ‘tech hub’ der med Sillicon Valley huser nogle af verdens største tech firmaer. Lønningerne er skyhøje, men for at sætte det lidt i perspektiv så er det ikke unormalt at man bor sammen med 4-5 andre i en leje lejlighed til… hold nu fast… 20-25.000 pr. mand.  Det er helt crazy, og det påvirker selvfølgelig også leveomkostningerne.

2 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *