fbpx

Road Trip in California – Part 3 // Highway 1

Lonely Cypress Tree
Lonely Cypress Tree
Mustang Highway 1
Mustang Highway 1
Søelefanter Highway 1
Søelefanter Highway 1
Big Sur River Inn
Big Sur River Inn
Munthe kjole
Munthe kjole
Solopgang over Santa Barbara
Solopgang over Santa Barbara

Third part of my California guide will be about Highway one – a scenic route that connects San Francisco and LA. Some people skip this part when they do the Golden Circle in California and that is such a shame! Looking aside from the fact that you drive (quite fast) on steep, curvy roads, I actually think this was one of the highlights on my California Road Trip.

Highway 1 stretches from from the city of Monterey to LA. Given the fact that it is such a beautiful route and you want to get out and take photos every 10 meter, I recommend you to spend 2 days on this trip. Doing so I almost guarantee that you will have an experience for life!

Where to sleep on the route?
This parts is pretty much up to you, which way you go etc. But let me start by telling you about our route. We drove from San Francisco late at night and had our first stop in Monterey around 2 hours outside of SF. The next morning we took the 17 Mile Drive to Highway 1 and drove all the way down to Santa Barbara. This took around 8 hours and by that time we had to stop for a rest. The next day we drove the last bit to Los Angeles. To us this was perfect (however, we could easily have spent one more day in both Monterey and San Diego). Both cities are popular break points on the route which have bumped up the prices a bit. So my best advice to save money is to sleep a bit outside of each cities.

What should I see in Monterey?
Monterey is quite small and quiet when you come from big and pulsating San Francisco. However, there are plenty of things to do. Go on a whale sightseeing, or visit Monterey Aquarium. Enjoy a coffee a Bright Coffee and go for a walk on the beach. Outside of Monterey you will find 17 Mile Drive, which is a tolled road with some of the most exclusive villas and country clubs in California. We stayed at the Lighthouse Lodge and Cottages which was a nice bed and breakfast near the water (and a cemetery – which was the sight I woke up to haha).

What should I stop and see on Highway 1?
From 17 Mile Drive we ended up in Carmel and from there we drove onto Highway 1 which is approx 300 kilometer of curvy road on the mountain side. Along the road on both 17 Mile drive and Highway 1 you will be able to see road signs with the most famous viewing points (if you don’t see the road signs just stop where you see other people). Along the road you will be able to see Lone Cypress – the most photographed three in Northern America and many other amazing nature sight. When you get to Big Sur I highly recommend that you stop for lunch at Big Sur River Inn. Not only is the Buttermild Fried Chicken to die for, but the river next to it offer a way to cool of your feet in the (suddenly) dry heat. One last thing. The route easily ends up taking you 8 hours and I recommend not to take this trip in dark because of the narrow road. So remember to start this trip a bit early in the morning. And the last, last thing: Fill up the tank before you start because there are very few gas stations on the route.

What should I see in Santa Barabara?
Santa Barbara is this chilled, bohemian little haven taken out of a spanish fairytale. It’s that beautiful. If you wan’t to relax and enjoy life, this place has everything. With a nice beach, a managable shopping street and good cafées like Finch and Fork (try the burger with fig/onion jam) you are in for a good time. However, the city doesn’t seem to offer that much culture and nature so I wouldn’t spend more than 2 days there.


DANISH
Tredje del af min California guide, bliver en smule anderledes end de andre. Den kommer nemlig til at dække ruten, Highway 1, som strækker sig fra byen, Monterey, til LA (prik nr. 2 nederst på billedet til billeder nr. 4) . Det  er en af de mest sceniske ruter i hele Californien og jeg anbefaler ALLE at tage turen. Du bør afsætte 2 dage til at køre denne tur, og så er du til gengæld garanteret en oplevelse for livet. Så læs med her, og kom så ellers afsted til “Sunny California”!

Hvor skal jeg overnatte på ruten?  Lad mig første starte med vores rute. Vi kørte fra San Francisco sent om aftenen ned til byen, Monterey, cirka 2 timer derfra. Der havde vi én overnatning. Om morgenen kørte vi ad 17 Mile Drive ud på Highway 1 og hele vejen ned til Santa Barbara, hvor vi havde vores anden overnatning. Dagen efter kørte vi til LA. Personligt synes jeg det var en god rute, og det er nok også de to mest kendte overnatningsbyer på ruten, men vil man spare penge, kan det anbefales at finde en et Motel lidt udenfor disse to byer. Jeg kan derudover varmt anbefale at køre tidligt fra Monterey, for det passer med at du når Santa Barbara om aftenen.

Hvad skal jeg lave i Monterey?  Monterey er lille, og forbavsende stille når man kommer fra en pulserende storby som SF. Der er dog nok at lave til en enkelt overnatning, men desværre så vi ikke særligt meget i Monterey idet vi kørte ret tidligt dagen efter vi ankom. Jeg vil dog anbefale at tage på hval sightseeing og en tur i Monterey Bay Aquarium. Nyd en kaffe fra Bright Coffee, og køre ad 17 Mile Drive, som er en af de mest eksklusive og naturskønne ruter udenfor Monterey. Vi snakker giga-villaer, country clubs og golfbaner i massevis. I monterey sov vi på Lighthouse Lodge and Cottages, som varmt kan anbefales i forhold til både pris og kvalitet. Dog, kan du godt risikere at vågne op med udsigten til en kirkegård – så er du advaret haha!

Hvad skal jeg se på Highway 1:  Fra 17 Mile Drive endte vi i byen, Carmel. Her kørte vi ad Highway 1, som er en godt og vel 300km strækning højt oppe langs snoede veje på bjergsider. Udsigten er fantastisk smuk, direkte ud til Stillehavet. Det er dog ikke en tur for sarte sjæle og folk der lider af højdeskræk, og jeg anbefaler at tage turen i dagslys! Ellers er det med at holde tungen lige i munden når man kører. Når det så er sagt, så nyd turen! Den  er ualmindelig smuk, og snyd ikke dig selv for at stoppe ind ved Big Sur River Inn for en frokost. Stedet ser ikke ud af meget udefra, men deres mad smager vanvittigt lækkert (buttermilk fried chicken! Jeg siger det bare!). Lige bagved River Inn løber en lille å, som gennem årene har fået plantet små stole i sig. Så, mens du venter kan du passende snuppe en øl alt i mens du køler fødderne af i den kølige å. Der er mange sceniske view points langs ruten, så forbered dig på at stoppe konstant – især sidst på ruten, kan det anbefales at holde øje med Søelefanterne på stranden. De er store, skulle jeg hilse og sige! Slutteligt, så HUSK at tanke op i Carmel, for der er meget få/ingen benzintanke på godt og vel hele ruten.

Hvad skal jeg lave Santa Barbara:  Vi ankom sent til Santa Barbara, og havde faktisk ret høje forventninger, som vidst ikke helt blev indfriet. Santa Barbara er lavet i spansk byggestil, og er generelt super smuk. Der er palmer, en smuk strand, en lække boheme kultur og en shoppegade med alle mulige fede butikker. Der er derudover flere ret så gode caféer, men det hele er centreret omkring et meget lille centrum. Ihvertfald ud fra det vi kunne fornemme og se. Så, byen er med andre ord hurtigt overstået, hvilket måske er godt. For Santa Barbara er dyrt. Virkelig dyrt. Og det var nok en kombi af virkelig høje priser kombineret med meget høje forventninger om noget større, der gjorde at jeg var lidt “meh” da vi tog afsted. Jeg vil gerne tilbage for at finde ud af, hvorfor jeg åbenbart er den eneste der ikke forelskede mig i SB og for at slikke sol på stranden. Så, in short. I SB skal du: besøge den hyggelige bymidte. Spise på Finch and Fork, som laver en formidabel burger med figen/løg kompot. Og så skal du nyde den lækre strand.

Det var alt fra Highway 1! Næste indlæg i min California Guide, kommer til at omhandle LA. En by jeg ikke helt ved hvad jeg skal synes om, men det kan I læse meget mere om. Du kan læse mine to forrige indlæg om Californien HER og HER .

californien-road-trip-the-golden-circle
californien-road-trip-the-golden-circle

2 Comments

  1. december 4, 2016 / 6:31 pm

    Åh er ked af du ikke faldt pladask for Santa Barbera! Det er ufattelig småt der, hvilket vi er vilde med. Men tænker at hvis du havde andre forventninger, så kan det måske også ændre dit indtryk lidt? Vi havde 2,5 dage der i september og det synes jeg var passende. Boede super lækkert ud til vandet, men der var meget køligt om aftenen. Var I til vinsmagninger på de lokale vin barer? Der ligger en hel gade inden du når op til centrum med de mest fantastiske små mikro vin brygggerier 🙂 synes dog slet ikke det var dyrere end andre steder i Californien, men generelt er priserne jo bare skyhøje derovre, det var lidt nedtur for os!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *