fbpx

Road trip in California – Part 4 // Los Angeles

So here we are! The fourth part of my “California Road Trip”-guide, which is going the be about the City of Angeles, Los Angeles. Most people I know either hate or love the city and I must admit that I am somewhere in between. However, I think it comes down to the fact that it’s hard to fall in love with such a big city that you only spend 36 hours in. So of all the guides that I have made about my california road trip, this is probably the least adequate.
 

Where to stay in Los Angeles?
There are places in LA where you as a tourist shouldn’t go. Personally I was told that Downtown LA is one of them (however, some parts should be safe!) and as a naive little dane, I chose to follow that advice. We chose to stay in Santa Monica which is a nice and chill part of town. Venice, Malibu, Marina del Rey and Beverly Hills are also recommendable areas! In general it is expensive to live in LA, but if you read my first guide about how to plan a road trip for California, you can find a tip to a good app that gives you the best hotel deals in most American cities.

What should I see in Los Angeles?
LA offers thousands of fun attractions.Some of what I enjoyed the most was to rent a bike at Venice beach and bike along the seafront.  After the bike trip you can go to the famous, Venice Canals, which is an exclusive canal area best known from the TV show, Californication. Another must do in LA is Universal Studio which in my opinion is the Disney World for adults! To me Universal studios was more than enough but if you really like amusement parks then I suggest you to visit both (have in mind that it is quite expensive). Another fun thing to do is to drive around Beverly hills and look at all the massive mansions! There are guided tours to see all the celebrity villas, but to me it doesn’t matter who live in these houses – as long as they are pretty to look at 😉

Are you planning to try EVERYTHING of what LA has to offer then you should buy a GO Card to Los Angeles. It gives you access to +30 attractions and tourist sights. It cost 72 dollars per person which is nothing compared to how much your otherwise would spend per attraction.

Where should I eat in LA?
There are thousands of good food places and since the city is so big, it doesn’t really makes sense to drive to the other parts of town to go to 1 place. However, are you near Santa Monica, the australian breakfast/lunch join, Bondi Harvest, is worth a visit. Their Acai Bowl is to die for and so if their Avocado toast. To get inspiration to other good food places you should take a look at Celias guide. She lives in LA and knows about all the best food spots!

What shouldn’t I waste my money on in LA?
Personally I think there are too many tourist traps in LA. Eg. the whole area with The Walk of Fame – do you want to see the real LA stay away from these places and find the places where all the locals go. Not only will it save you money but also save you time. The area is packed!!

How expensive is LA?
Everything that is about tourists is super expensive! E.g. Universal studies easily ends up costing you 300 dollars per person including food, drinks and tickets. Restaurants and bars more or less cost the same as the rest of California (which is pretty is pretty expensive)


DANISH
Så er vi nået til 5 del af min “Californien rundt”-guide, som kommer til at omhandle englenes by, Los Angeles. De fleste jeg kender enten elsker eller hader byen, og jeg må indrømme at jeg er et sted midt imellem. Det er dog også svært at forelske sig når man kun har 2 dage i en by på størrelse med sjælland. Men efter en del forudgående undersøgelse af, hvad byen har at tilbyde, er jeg alligevel nået frem til en lille guide.

Hvor skal jeg bo i Los Angeles? Der er steder i LA, hvor man som turist ikke skal færdes. Vi fik af vide, at vi skulle holde os væk fra Downtown LA, og den anbefaling vil jeg således give videre. Vi valgte at bo i Santa Monica, som er en lækker lidt mere “chill” bydel. Venice, Malibu, Marina del Rey og  Beverly Hills skulle også være gode steder. Generelt er det dyrt at bo i LA, men I min første guide tipper jeg om en fed app, der kan sparer dig for mange penge.

Hvad skal jeg se i Los Angeles? LA byder på tusindvis af muligheder for sjove oplevelser. Noget af det jeg nød allermest var, at lege en cykel på Venice beach, og så ellers kører langs den endeløse strandpromenade. Efter cykelturen kan du passende tage forbi Venice Canals, som er et eksklusivt boligområde med adskilt af kanaler – Dette sted lyder sikkert bekendt hvis I har set Californication. Universal Studio er også et besøg værd, og ligeså er det at køre på opdagelse i dit luksuriøse boligområder i Beverly Hills. Personligt havde jeg ikke behov for, at kigger på stjerner i asfalten eller tage i Disney Land, men de muligheder er der også. Planlægger du at opleve alt hvad LA har at byde på i form af seværdigheder, så overvej et GO Card til los Angeles. Det giver adgang til +30 oplevelser, og koster 72 dollars for en voksen. De er hurtigt tjent ind efter et par forlystelser.

Hvor skal jeg spise i LA? Av, den er straks sværere, for lige præcis i LA havde jeg det så varmt at maden slet ikke styrede min tur rundt i byen. Vi tog det lidt som det kom pånær når det kom til morgenmaden. Her kørte vi gerne små 20 min. for at komme til Bondi Harvest. Bondi Harvest er en lille morgenmadsjoint, der er godt gemt væk i et industrielt område. Alligevel er det vanvittigt velbesøgt, og det er med god grund. Maden er SÅ lækker! Det er inspireret af Australsk surfer kultur, og er generelt sundt og farverigt. For at få inspiration til flere gode spisesteder, vil jeg anbefale at kigge på Celias guide. Hun bor nemlig i LA, og kender alt til de gode spots!

Hvad skal jeg holde mig fra i LA?  Personligt synes jeg, at der var mange turistfælder. Eller mange, i mine øjne, ligegyldige steder som kun er lavet for at trække endnu flere penge ud af turister. Heriblandt området omkring Walk of Fame. Derudover, hold dig væk fra motorvejen i myldretid – du kommer til at holde i kø i flere timer!

Hvor dyrt er det i LA? Alt der har med turistting at gøre, som eksempelvis Universel Studio, er vanvittigt dyrt! Men mad og drikke er ikke mere dyrt end resten af Californien (som i forvejen er ret pricy).

Det var alt fra LA Næste indlæg i min California Guide, kommer til at omhandle San Diego. En helt igennem skøn by, men det kan I læse meget mere om. Du kan læse mine tre forrige indlæg om Californien HER og HER og HER.

californien-road-trip-the-golden-circle
californien-road-trip-the-golden-circle

3 Comments

  1. Randi D.
    januar 24, 2017 / 4:50 pm

    Så fint med din guide. Jeg sluger alt rådt og kan nu næsten ikke vente til efteråret, når der står LA på 3 ugers ferie. Vil vente spændt på næste indlæg om San Diego. Har en forventning om selv at skulle besøge byen 4-5 dage, når det bliver vores tur.Fik du slet ikke shoppet?

    • januar 25, 2017 / 9:15 pm

      Ikke så meget faktisk – Mest i outlet malls, som der er i hver storby! 🙂 San Diego har været der – jeg har fucket up i indlæggende. SOrry 🙁

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *