fbpx

7 Uundværlige Tips til at Spare Penge i Hong Kong

 Udsigten fra Garden Hill / The view from Garden Hill
Udsigten fra Garden Hill / The view from Garden Hill

Hong Kong er fantastisk, men også svinedyr at leve i. Så inden du har set dig om, bruger du snildt 1000kr. om dagen på, at på i et lille snoldet rum, spise fancy frokost i SoHo og drikke dyre cocktails med udsigt udover byens skyline. For det er nemlig en metropol med rigdom i en sådan grad, at en lille dansker som jeg, let kan føle sig fattig. Så for, at hele opsparingen ikke ryger, er det med at finde nogle smutveje til en billigere måde, at opleve byen på – vel og mærke uden at gå på kompromis med de gode opelvelser! SÅ, here you go, venner! 7 uundværlige tips til, at spare penge i Hong Kong: 

1. Se solen gå ned fra garden hill
Jeg begik selv den fejl, at tage til Victoria Peak, HKs højeste punkt, for at se solen gå ned over Hong Kong. Ikke nok med at der var 10.000 mennesker med samme idé, så kostede det også lige 50kr. pr person for, at komme helt op til den gode udsigt. Tag istedet til Garden Hill i Kowloon, hvor de lokale tager hen for, at se solnedgangen. Der var “kun” 500 mennesker, og udsigten var gratis!  

2. Kom rundt med et Octopus card
Lige så snart du kommer ud af lufthavnen, så invester i et Octupus card! Det er lidt som et rejsekort – bare smartere! Du kan bruge til alle offentlige transportmidler samt i butikker (yep, det er sgu da smart!), og så er det bare billigere end, at skulle købe en billet hver gang. 

3. Spis lokalt ved diverse street kitchens
Det er lidt en ‘hit and miss’ med street kitchens i HK, da du virkelig kan rende ind i noget, der ikke burde være lovligt, at sælge til mennesker haha! Men et godt råd, er at spise, hvor der er en blanding af vestlige og lokale 😉 

4. Tag på Sightseeing med busrute 101
Når du transporterer dig rundt med undergrundsbanen (MTR), så kan det være ret svært, at danne sig et overblik over byen. Hvad er øst og vest, hvad er Kowloon og, hvor tæt er Soho på Poho? – Det fik jeg først en idé om, da jeg hoppede på bus 101 – den går nemlig gennem hele vejen igennem byen! 

4. Få en massage fra en privat lejlighed
Der er billige massagesteder overalt i Hong Kong – bare kig efter neonskiltene med en fod på  – og ofte ligger de i baggårde og i private etage ejendomme. Det kan med andre ord føles en lille smule grænseoverskridende, at gå ind i en privat lejlighed for, at få massage. Men frygt ej! De er som regel både bedre og billigere end de store etablerede massage saloner! 

5. Gå på museum om onsdagen
Jeg er ikke selv den store museumsgænger, men en lang række museer i Hong Kong har fri adgang om onsdagen! Tip hermed givet videre! 

6. Shop unikt designer tøj i Industrial center
En velbevaret hemmelighed er Industrial Center, hvilket er der de lokale shopper! Mange danske virksomheder tager forbi der for, at finde inspiration til eget design, eller endda købe “white labels” (produkter de kan sætte deres egne labels i), da det egentlig er et wholesale marked. I nogle tilfælde kan du god godt købe enkeltvarer til ganske fordelagtige priser. Eneste minus er, at langt det meste tøj er i onesize, hvilket svarer til en dansk xs eller s – Det er jo et petite folkefærd 😉 Du kommer til Industrial Center ved at tage MTR til Lai Chi Kok, og gå ud af  exit D2. Så kommer det på din venstre hånd! 

 Street kitchen i Soho / Street kitchen in Soho
Street kitchen i Soho / Street kitchen in Soho

ENGLISH: 7 Great Tips to Save Money in Hong Kong

Hong Kong is amazing, but also crazy expensive. Before you know it you have spent 200 euro on a tiny room, a fancy lunch in SoHo and expensive cocktails on some fancy rooftop terrace. Because it is a metropolis of wealth a little Dane like me can easily feel poor. So based on my own experience I have found some tips to save money in Hong Kong without compromising on the quality of experiences! 

1. Watch the sunset from Garden Hill
I made the mistake of going to Victoria Peak, HK’s highest point, to watch the sunset over Hong Kong. Not only were there 10,000 people with the same idea, it also cost me around 5 euro per person to get up to the good view. Instead, go to Garden Hill in Kowloon, where the locals go to see the sunset. There were “only” 500  other people and the view was free!

2. Get around with an Octopus card
As soon as you get out of the airport, invest in an Octopus card which is a travel card you can use on public transport. Not only can you use it on public transport it works for paying in shops too! 

3. Eat locally at various street kitchens
In the street kitchens in HK, you can really run into something that should not be legal to sell to people haha! But a good advice is to eat where there is a mixture of western and local;) That way you are somewhat sure to get something both you and your stomach can handle! 

4. Take on Sightseeing with bus route 101
When transporting you by subway (MTR), it can be quite difficult to get an overview of the city. What is East and West, what is Kowloon and how close is Soho to Poho? – I first got an overview when I jumped on bus 101 – it’s going all the way through the city, maybe not along the main tourist attractions but it’s still a nice but trip!

5. Get a massage from a private apartment
There are cheap massage places throughout Hong Kong – just look for the neon signs with a foot on – and often they are located in backyards and in private properties. In other words, it may feel a little bit cross-border, going into a private apartment for a massage. But do not fear! They are usually both better and cheaper than the established massage salons!

6. Visit museums on Wednesday
I’m not a museum goer myself but a lot of museums in Hong Kong have free access on Saturdays! 

7. Shop unique designer clothes in the Industrial Center
A well-kept secret is Industrial Center, which is where the locals shop their trandy korean inspired clothes! Many Danish companies pass by to find inspiration for their own designs, or even buy “white labels”, as it is a wholesale market as well. In some cases,  the shops therefore only allow you to buy multiple objects. The only downside is that most clothes mostly are one size, which corresponds to a european xs or s – the people of Hong Kong are petite 😉 You come to the Industrial Center by taking MTR to Lai Chi Cook and exit D2 . Then you’ll see it on your left hand!

1 Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *