Bog Anbefaling til Ferien – Skyggezone

Anbefaling: Skyggezone af svenske Arne Dahl. Kender I det når man med lave forventninger starter på en bog, der ender med at give følelsen af, at den aldrig må stoppe? Sådan havde jeg det med Skyggezone, der helt kort er en frygtelig god thriller. 

Selvom jeg ellers altid har sørget for, at downloade tonsvis af Netflix underholdning, og som regel har 117 ting, at tage mig til i både flyver og til hverdag, så elsker jeg altså en god bog når øjnene skal lidt væk fra computerskærmen. Jeg får bare aldrig købt bøger andet end når jeg står i lufthavnen, og det var derfor sådan lidt tilfældigt, at valget lige faldt på Skyggezone. Men det er jeg altså ret glad for, at jeg gjorde nu. For det er bare den perfekte feriekrimi! 

Efter en lidt sløv og forvirrence start, så sad jeg i saksen og måtte flere gange tvinge mig selv til, at lægge bogen fra mig for, at glæden kunne holde længst muligt. Kender I det? 

Handling
I bogen møder vi Sam Berger, en midaldrende efterforsker fra Stockholms Politi med et forlist ægteskab, og som derfor har dedikeret mere eller mindre hele sit liv til arbejde. 

Hans seneste case, en 15-årig svensk pige er blevet kidnappet på vej hjem fra skole, leder ham på sporet af en seriemoder. En seriemorder, der går specifikt efter netop 15-årige piger, og hvis spor leder Sam til, at begynde sin egen uofficielle efterforskning. Derfra tager histories fart, for intet er, som det ser ud til. Overraskelser, tvists og uhygge – alt sammen i højt tempo, hvor du blevet ledt ind i de mørkeste rum af en seriemorders tanker. 

Selvom hovedpersonen lyder, som en frygtelig detektiv kliché, så bliver bogen altså aldrig forudsigelig, og jeg tog mig selv flere gange i, at have “hvad-fanden-skete-der-lige-der”-moments. Uden at afsløre for meget, så er det en bog om dystre barndomstraumer, fortrængte minder og så selvfølgelig en vanvittig seriemorder. What’s not to like? Slutningen er én kæmpestor cliffhanger, så jeg venter i spænding på næste bog. En bog Arne Dahl vidst  allerede er igang med at skrive. 

Nu er det næste spørgsmål bare: Hvilken bog skal være den næste?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *