fbpx

Rejseguide til Prag – Alt du Skal vide til den bedste tur til Prag


 Udsigt fra Teresa U Prince
Udsigt fra Teresa U Prince

Dette indlæg indeholder reklame for Czech Tourism

Det er nu lidt over to uger siden, at jeg kom hjem fra Prag. Og rejselysten er allerede så småt ved, at komme op i mig igen nu jeg sidder og gennemlever alle minderne, ved at skrive denne Prag guide. Jeg har kun været i Prag én gang før. Det var min første studietur. Jeg var 15, og hormonerne kørte rundt i kroppen på mig! Så, I kan nok tænke jer til, at turen handlede om noget lidt andet end, at lege finkulturel. Jeg kan huske, at jeg syntes Prag var en smuk by, men jeg følte mig generelt lidt utryg. Der var stadig meget fattigdom og levn fra kommunismen, og det var nok det, der gjorde, at jeg havde skruet forventninger lidt ned, da jeg takkede ja til turen. Men Hold nu fast! Der er virkelig sket meget med Prag! Ikke nok med, at Prag nu er én af de tryggeste storbyer i Europa, så er det en moderne storby med den ene lækre resturant og bar efter den anden. Bedst af alt, så er Prag kun en times tid med flyveren fra København og priserne for at leve, er latterligt lave. Så, jeg har virkelig glædet mig til, at skrive denne guide.

Der er kultur i og omkring Prag nok til mange uger, men jeg har her i guiden forsøgt at koge det ned til de steder, der virkelig gjorde det største indtryk på mig. Så læs med, og så håber jeg du kan bruge mine tips til, at få en endnu skønnere tur til Prag!

Priser: Generelt er Prag 40-60% billigere end København, hvilket du især vil mærke på mad, oplevelser, transport og overnatning. 100 tjekkiske Koruna er ca. 30 danske kroner. 

 Superior room på Andel
Superior room på Andel’s By Vienna Hotel
 Offentlig transport og Outfit! Sweater: Other Stories / Kjole: Second female / Sko: Ivy Lee /Taske: Gucci 
Offentlig transport og Outfit! Sweater: Other Stories / Kjole: Second female / Sko: Ivy Lee /Taske: Gucci 

Her skal du bo
Hoteller er generelt billige i Prag, men før du booker, skal du beslutte dig for, hvor du vil bo. Prag er delt op i 10 større distrikter med distrikt 1 som de mest centrale og dermed også mest turistede. Vil du bo i distrikt 1, men spare lidt penge ved at bo lige lidt længere ude, kan du vælge at bo omkring Anděl metro, som har al offentlig transport omkring sig (vi boede på det skønne hotel Andel’s by Vienna Hotel), men vil du have en mere lokal oplevelse, så vil jeg anbefale hipsterkvarteret,Karlín (distrikt 8), eller eksklusive Vínohrady (distrikt 2 ). Pas på med, at tage stjerner på hoteller for seriøst i Prag – vi havde de sidste dage booket et “femstjernet” hotel, som mest af alt mindede om et 3 stjernet hotel. Lav din research, hvis du vil være sikker på, at bo godt. 

Sådan kommer du omkring: Hvis du ikke vil gå (der er liiidt langt til nogle af ydedistriketerne), så vil jeg anbefale enten at bruge Uber, eller købe et dagskort til sporvogne og metro. Det koster lige omkring 35kr. pr dag. Og så kan du frit bruge al offentlig transport. Husk blot at stemple billetten første gang du stiger på. 

 Morgenmad på Cafefin
Morgenmad på Cafefin
 Parlor café
Parlor café
 Muligvis den bedste burger du kommer til at smage på Kantyna
Muligvis den bedste burger du kommer til at smage på Kantyna

Her skal du spise
Mad fylder rigtig meget i Prag, og på det seneste er der skudt tonsvis af lækre spisesteder op! Det sjove er, at nordisk gastronomi er det hotteste lige nu, men det er ikke fordi du vil få en skandinavisk madoplevelse, som du kender den! Der er selvfølgelig fortolket tjekkisk kogekunst og kultur ind, så du får en hel unik madoplevelse. Er du en ‘foodie’ som jeg, så skal du booke en aften med Taste of Prague. For omkring 750kr. vil de tage dig på en guidet rundtur på 5 af byens hotteste restauranter (I er som regel 5-6 pers. i en gruppe, så det er ret intimt). Samtidig med at du får en kulinarisk, kulturel og historisk oplevelse, så får du også god ‘value for money’, da flere af stederne serverer flere retter ad gangen. Vil du opleve Prags kulinariske madscene på egen hånd, så kan jeg varmt anbefale et par steder til både morgen, middag og aften:

Morgenmad:
Cafefin (Instagram venlighed lvl. 1000!)
Coffee Room (God kaffe og god stemning)
Parlor (Specialiteten er is sandwich og G&T. Men de serverer også en god morgenmad)
Frokost:
Estrella (skøn vegetarisk mad – Prag er meget vegetar venlig iøvrigt!
Banh-Mi-Ba (En kæde af vietnamesiske resturanter)
Kaffe:
VNITROBLOK (hipsterstedet over alle hipstersteder. Vanvittig fedt sted – prøv deres coffee tonic)
Cat Café (Som navnet lyder – en katte café)
Good Food bakery (Kaffe to go – prøv også deres berømte Chimney kager!)
Aftensmad:
Eska
(nordisk inspireret. Super lækkert – deres brunch skulle også være en af de bedste i prag)
Milada (endnu en nordisk inspirere resturant. Prøv deres 5 retters michellin menu til ingen penge!)
Kantyna (en slagter og resturant – der er fokus på kvalitetskød fra dyr der har haft det godt. De bliver slagtet på marken for at slippe for unødvendigt stress, hvilket kan smages i kødet. Prøv deres tartar eller burger)
Krystal Bistro (Prøv deres Abricot Dumplings til dessert! En tjekkisk klassisker der smager SKØNT!)
Las Adelitas (En af de bedste mexicaner resturanter jeg har prøvet i Europa) 

… Alle de ovenstående er prøvet af undertegnede, og de er MUMS! 

 Chimney cake - Det er åbenbart en Ungarsk dessert, men de findes overalt i Prag. Good Food er den mest fotogene ;)
Chimney cake – Det er åbenbart en Ungarsk dessert, men de findes overalt i Prag. Good Food er den mest fotogene 😉
 Derer masser af Hipsterkaffe i Prag. Her en V60 i Vnitroblok (som også serverer en mean Coffee Tonic)
Derer masser af Hipsterkaffe i Prag. Her en V60 i Vnitroblok (som også serverer en mean Coffee Tonic)

Her skal du gå ud
Du kan ikke tage til Prag uden, at drikke øl! Men istedet for, at tage på en slummet pub, vil jeg anbefale at tage på Lokal. Lokal er en kæde af gastro-pubber, som er indrettet i en moderne form for kommunistisk stil – Det lyder deprimerende, og det er det egentlig også, men ikke desto mindre er det vanvittigt populært blandt Praggenserne! Gør som de lokale, og start aftenen med en bid mad (det er ikke kalorielet, så er du advaret) og en stor fadøl – kan du ikke lide øl, så prøv deres øllemonade, som faktisk er rigtig god! Senere skal du tage forbi Hemmingway til en cocktailoplevelse i verdensklasse. Der er også en masse clubber i Prag, men dem kom vi altså ikke ind på, da vores maver var tykke og trætte efter al den mad! 

 Pavilon
Pavilon
 Shit Happens Keramik
Shit Happens Keramik
 Book Theraphy 
Book Theraphy 

Her skal du shoppe:
Udover shopping området omkring Old Town square, hvor du finder alle de kendte brands, som Zara, Mango og H&M, så skal du gå på oplevelse i alle de små design shops omkring Vínohrady. Tag forbi den skønne boghandler, Book Therapy, og den finurlige keramik shop Shit Happens. Du bør også kigge forbi design hallen, Pavilon, som har alt, hvad en interiør entusiast drømmer om! Stilen er dog meget skandinavisk, men der er nogle skjulte perler imellem. Design shoppen i “DOX Centre for contemporary art”, er også værd at besøge samt de mange retro second hand shops i området omkring DOX.

 Skiltet har fat i noget - Sweet Prag
Skiltet har fat i noget – Sweet Prag
 Den smukke gamle by, Brno
Den smukke gamle by, Brno

Det her skal du opleve:
Er det din første gang i Prag, så skal du selvfølgelig gå over charles bridge og gå hele vejen op til St. Nicholas kirken. Men gør det inden de andre turister, hvilket vil sige før klokken 09 om morgenen. Så får du helt sikkert en mere unik oplevelse. For Prag er populært. Selv på en kold og vindblæst Januar dag. Foruden en madtur med Taste of Prague (det var altså mit højdepunkt), bør du tage i Bio Oko, som er en uafhængig lille biograf i artsy stil, hvor stolene i biografen er alt fra frisør og tandlægestole til lænestole og dets lige. Nyd filmen med et glas tjekkisk vin eller en øl. Har du været i Prag før, så bør du tage en enkelt overnatning i Brno, 2 timers kørsel fra Prag. Brno er det nye up-and-coming gastronomiske mekka, og med masser af omkringliggende natur samt tusindvis af vinmarker, skulle det eftersigende ligne et lille Toscana om sommeren. På en kold vinterdag, lignede det blot en mindre version af Prag. Der kommer en seperat Brno Foodie Guide, så stay tuned! 


ENGLISH
I hope you will enjoy Prague even more with this – let’s face it – food oriented travel guide! I don’t think I’ve ever eaten that much, that well and that cheap in such a short amount of time. So I consider myself to be a bit of an expert here;) This post is too long to translate but if you press the translate button in the top left corner you, will get the basics for where to eat, shop, stay etc. If you have any questions in regards to Prague (or any other trip I’ve been on) please write a comment or an e-mail.!

2 Comments

 1. Sanna Rosell
  februar 11, 2018 / 9:44 pm

  Lovely pictures Simone! I really had a great time with you two in Prague and Brno. Looking forward to see you again soon!

  • simone moeller
   Forfatter
   februar 14, 2018 / 9:49 am

   Hi Sanna,

   Very much likewise! It was such a pleasure <3 I will write you in regards to Sweden where I hope to see you again 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *