fbpx

Den Grimme Side af Marrakech – Rygterne Taler Sandt!

 Billeder:  Queen Bee  - Dette indlæg skal ikke handle om dyrevelfærd. Det er et indlæg værd i sig selv, for det er ikke-eksisterende.
Billeder: Queen Bee  – Dette indlæg skal ikke handle om dyrevelfærd. Det er et indlæg værd i sig selv, for det er ikke-eksisterende.

Verden er ikke altid lige så smuk, som den ser ud på Instagram. Det har jeg sagt før, da jeg skrev lidt om alt det skrald, der desværre er i Vietnam, og jeg siger det gerne igen. I dette indlæg, vil jeg nemlig snakke om den grimme side af Marrakech, for en del rygter forud for min rejse, talte desværre sandt! Marrakech er en fed by. Den er spændende og fyldt med smukke oaser gemt væk i riader, på tagtoppe og resorts. Væk fra al den fattigdom, der også er at finde i Marrakech. Og det er den del, som nok gør at Marrakech virkelig er kontrasternes by. Både når det kommer til smukt og grimt, og godt og skidt. Og det er altså det skidte, der får lov at fylde i dag.

Hvad er det så for nogle rygter?
Før jeg tog afsted fik jeg af vide fra flere sider, at Marrakech altså ikke var et super fedt sted at være. Især ikke som kvinde. Det var faktisk også af den grund, at Mark tog med på det, der ellers skulle være en “tøsetur”. Simpelthen fordi han ikke turde lade 3 blondiner rende rundt i Marrakech alene (vi havde selvfølgelig valgt, at invitere ham, men det var ikke en tur han brændte helt vildt for). Jeg havde inden afrejse hørt, at enlige kvindelige rejsende var blevet fulgt efter af mænd, at tonen generelt var hård og folk ikke gjorde noget for, at være turister behjælpelige (uden betaling ‘that is’). 

Var rygterne så sande? 

Langt henad vejen, så ja! Til trods for, at Mark var med, så blev både jeg og mine andre rejse buddies (Rose og Bee) råbt efter. “Nice Ass”, “You have the right size for me”, fløjt og andre tilnærmelser blev nærmest dagligdag på turen. Folk vi troede, der var venlige og ville vise os i den rigtige retning gennem de labyrint-agtige gyder, var ude på at tjene en let skilling. Og vi oplevede folk, der prøvede at snyde os ved betalinger samt et “fuck you”, hvis vi ikke ville købe deres ting. Af de mere vanvittige historier, så blev vi truet med en kobraslange fordi vi gav – i slangetæmmerens øjne – for lidt penge, for et billede (på afstand) af slangen. Og slutteligt blev vi ved turens ende, låst inde på vores hotel, og krævet at betale 100 euro for en radiator, der gik i brand på vores hotelværelse mens vi ikke var der?! – En brand der på ingen måde var vores skyld, og som kunne have forvoldt os stor skade, hvis vi havde været der. 

I know – det lyder helt vildt sindssygt for mig nu sidder og læser, alt det jeg lige har skrevet! Jeg vil derfor igen påpege, at ikke prøver at lyde som en dramaqueen og jeg skriver ikke dette indlæg for, at advare om Marrakech, men for at give redskaber til, at du kan have en ENDNU bedre ferie i Marrakech end vi havde. 

Du siger “Endnu bedre ferie”??
Ja, for tro det eller ej, så havde vi til trods for ovenstående en både sjov og dejlig tur til Marrakech!  Blandt andet fordi vi allerede på forhånd havde en idé om, hvad vi gik ind til. Men havde vi vidst, hvad vi ved nu, så havde turen altså været endnu bedre. Så, den viden vil jeg give videre her.. 

 

Hvad kan du gøre for at få en GOD ferie i Marrakech?

Vælg en riad i det rigtige område – De fleste vælger at bo i eller omkring den gamle bydel. Forsøg at bo så tæt på centrum, som muligt og i siden tættest på lufthavnen. Det område er mere eksklusivt og føltes mere sikkert. Tjek Tripadvisor før du booker og tag de negative kommentarer seriøst!

Forsøg ikke at “dulle dig for meget op” – Mange af mændende i Marrakech føles ret skumle, og selvom vi ikke oplevede noget direkte ubehageligt, har jeg hørt nok historier til, at jeg alligevel vil nævne det: forsøg ikke at vise for meget hud (især ikke efter mørkets frembrud), og lad ikke de lyse lokker flagre alt for meget. Når det så er sagt, så er lovene meget strenge, så jeg tvivler på, at de ville gøre noget. Men ja, better safe than sorry!

Luk ørene – Du vil nok blive udsat for mange tilråb. Og et par sure miner, hvis du ikke køber noget i deres butikker. Luk ørene… Det er mit bedste råd!

Hav øje på din taske/værdier – Det er super hektisk. Især på den store plads i centrum og i de små gyder. Hav derfor altid øje på din taske – præcis som alle andre turistede steder!

Stol ikke på “hjælpsomme” folk – Det er surt at skulle sige det. Men vi oplevede gang på gang, at folk der sagde de ville hjælpe os gratis med det ene eller det andet, i sidste ende krævede betaling og endda ret høje beløb, som de med truende adfærd fik tiltusket sig i sidste ende. Bedste råd er bare, at gå videre hvis nogle vil hjælpe dig på rette vej osv.

Hold dig fra den store plads – Der er enormt mange sælgere, men det største ‘scam’ er slangetæmmere, der inden du når at protestere lægger en kobraslange om halsen på dig, for derefter at kræve betaling for at fjerne den igen.

Tag taxaer om aftenen – og hav på forhånd en idé om prisen. Er du alene, så giv hotellet besked om at du er på vej hjem. 

Brug din sunde fornuft i Marrakech, og spørg eventuelt hotellet til råds om, hvordan du skal forholde dig i dit område. Slap af og nyd byen – det lyder svært med alt det jeg lige har skrevet, men husk på, at det ikke er en farligere by end mange andre – der er blot lidt forholdregler, du bør overveje på din tur til Marrakech! 


ENGLISH Recap – For full version click the “Translate button” in the top left corner

The ugly side of Marrakech – some rumors are true! 
Marrakech is all over Instagram these days (including my own profile) and as pretty as it looks there truly are some ugly sides to it as well. Funny enough no one just seems to be talking about it? However, I had prior to my own trip heard some stories about the locals not being super nice to tourists and after I’ve been there, I must admit that it’s worse than I thought! Let me start by saying that there ARE friendly people. Good people that only wants you the best. And we maybe have been unlucky, but this is my side of it. We experienced men catcalling us even though Mark was with us girls, we had people that tried to trick us on several occasions to pay them money. We got threatened by a cobra snake(!?!?) and when our radiator set on fire in our room while we weren’t there (and had nothing placed on it), the riad we stayed in (I haven’t written about this place as it was awful and we are in the process of of getting it closed down on Airbnb so no one will experience what we did) theathened us to pay money for the radiator and locked the door until we had paid!! 

Despite these horrible experiences we still had some of the most amazing experiences I’ve had on my travels. But I advise you to take your precautions. Research the hotel/riad thoroughly before booking (take bad reviews seriously), Stay in a nice area, cover up if you are a woman in the night, avoid the main square as a lot of people there try to scam tourists, and don’t let anyone try and direct you in the right direction (most of the time they will want money or try other scams). Keep an eye on your valuables at all time! 

1 Comment

  1. februar 14, 2018 / 1:01 pm

    I felt the same in Marrakech! It’s a beautiful place but too stressful. One man said fuck you to me because I said that we didn’t need his help! I liked other parts of Morocco better. It’s great that you wrote about the bad side too! People will be more precautious after reading this

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *