Kære 20-årige jeg! – Hvad jeg ville ønske, at jeg havde vidst om studie og rejselyst!

Dette indlæg indeholder reklame for Niels Brock Studieophold i Californien

Som I kan se ovenover, så er jeg blevet spurgt af Niels Brock Studieophold i Californien om jeg vil dele ud af mine tanker omkring deres 3-måneders erhvervsfaglige uddannelsesophold i San Diego. Og det vil jeg rigtig gerne! Mest fordi jeg selv ville ønske, at jeg havde gjort sådan noget for mig selv dengang jeg studerede. Så, selvom jeg er for gammel til et sådan ophold, håber jeg at dem af jer, der er mellem 19 og 25, kan se det her indlæg som et godt råd fra en bagklog “storesøster” 😉

Lad mig starte sådan her, for det kan i første omgang siges ret kort: 

Kære 20-årige jeg!
Vil du godt lige se, at ‘live a little’, stoppe med kun at jagte de 12-taller, og få noget reel erfaring fra det virkelig liv,,

Jeg blev jo selv færdig på universitetet for 2 år siden, op til det, tog jeg den lige vej uden nogle sabbatår eller andre bump på vejen. Jeg havde i den tid heller ikke nogle vildt relevante studiejobs, og jeg havde ingen praktik forløb. Så, jeg vidste altså meget lidt om, hvad det virkelig erhvervsliv indebar! Jeg fik dog 12 taller i ét væk og endda 12 i mit speciale, hvilket jeg fandme var stolt over. Men jeg tror ikke, det var dét, der gjorde at jeg var én af de heldige, der fik job lige efter uni. Faktisk har jeg aldrig vist mine eksamenspapier til nogen jobsamtaler. Ever! 

I mit første job blev jeg marketing ansvarlig i en tech-startup, og jeg knoklede derudaf i halvandet år ligesom alle mine andre færdigtuddannede medstuderende, der også havde fået jobs! Det var NU vi skulle jagte den karriere, så vi kunne sikre os den gode løn og rigdom senere i livet. Det var nu vi skulle vise vores værd som medarbejdere og karrieremennesker. Hold kæft hvor jeg knoklede, og hold kæft hvor var jeg grøn! For jeg vidste jo intet om, hvordan en virksomhed var skruet sammen!  

Det korte og det lange ved min historie er, at jeg brændte ud og fik én følelse af, at “var det det”? Skulle jeg bare knokle min røv i laser på et kontor resten af livet indtil jeg skulle stifte familie? – Og nej det skulle jeg jo ikke, for jeg har jo heldigvis “set lyset om man vil”, og fundet ud af at man sagtens kan være karrieremenneske og opleve verden på samme tid! Og ligeså kan man altså via fx. en 3 måneders erhvervsuddannelse i San Diego, sætte gang i karrieren OG opleve verden på samme tid. For, nu kommer bagkloge Simone lige på banen igen: Din karriere starter jo faktisk ikke efter du har studeret, men mens du studerer! Og, kan du så have det sjovt og se verden mens du bliver klog(ere), jamen er det så ikke en mega “win-win”? 

Så hvad går 3 måneders erhversuddannelse i San Diego ud på? 
 

Du kommer til at bo i centrum af San Diego (en af mine favoritbyer i Californien – læs bare her!), og gå på California International Business University. Her vil du blive undervist af lektorer, hvor mange af dem er iværksættere og har tilknytning til Californiens startup miljø. Herunder Silicon Valley, der er STEDET for tech-startups, og hvor nogle af verdens største virksomheder holder til (Google, Apple, Facebook, Amazon – You name it!). Det vil sige, at du både kan komme på ture dertil, men også få en masse ‘hands on’ erfaring fra et af de mest inspirerende virksomhedsmiljøer i verden. Der er desuden en dansk lærer til, at sørge for du kommer godt på plads. Men overvej også lige muligheden i, at du får trænet dit business engelsk! – Jeg kan næsten godt love, at det vil give dig en force på CV’et. Både, hvis du fortsætter ind på en uddannelse. Men så sandelig også i erhvervslivet.

Under opholdet, kan du tage på ture til Las Vegas, LA og Palm Springs. Men hey! San Diego er også ganske tæt på et af de mest instagram-venlige steder lige nu! Så, hvorfor ikke tage en lille smuttur til smukke Hawaii, under eller efter opholdet?

Da jeg studerede kiggede jeg på denne type muligheder og fandt på undskyldninger for ikke at tage afsted. “Av det er mange penge”, “hvad giver en uddannelse i udlandet, som jeg ikke kan få herhjemme?” og “jeg rejser når jeg får et arbejde”. Men til dig der tænker det samm: Der er ikke noget bedre tidspunkt at rejse end når du er ung, og måske endda alligevel har et sabbatår! Sådan en oplevelse er ‘priceless’ i forhold til det du får på CV’et og på opleveren. 

Nu har jeg, som du kan høre, ikke selv været afsted på sådan et uddannelsesforløb. Så jeg kan kun fortælle om den kæmpe mulighed jeg nu ser i, at tage på sådan en tur! Jeg har lyst til at råbe FUCKING GØR DET!
 

Alt det praktiske

Jeg vil i første omgang råde dig til, at læse mere lige HER, og så tage til introaften på Niels Brock d. 22 marts, hvor du kan høre meget mere om forløbet. Der vil blandt andet blive snakket om:

 • Hvordan du kan tage din SU med under forløbet
 • Hvad uddannelsen kan give adgang til – Fx. hvordan den giver kvote 2 point, så du lettere kan søge ind på uddannelsessteder, som CBS! 
 • Hvad du får for dine penge! Men jeg kan allerede nu sige, at prisen er 26.000kr. inkl. fly tur/retur, 13 ugers ophold i studiehotel, undervisning, forsikringer og nogle gruppeoplevelser som Kampingture og Grand Canyon tur. – De kan sikkert bare få det til at lyde endnu mere sexet end jeg 😉 
 • Du skal have en STX (standard studentereksamen), HTX eller HF for at kunne benytte dig af denne uddannelsesmulighed. Men det skal ikke afholde dig fra at tage til introaftenen. 
 • Du kan komme afsted 3 gange om året! Så har du ikke mulighed for, at tage afsted nu, så kan stadig tage med til introaftenen.

Vil du bare med lige nu og her, så er der deadline for sign up til den 3 måneders erhversuddannelse d. 5 april! 


ENGLISH Recap – Press the top left button to translate the whole post

This is a post made in collaboration with the Danish business university, Niels Brock. Here I’m writing about what I wish I had known when I was 20 years old – Eg. how rushing through University and getting good grades are less valuable compared to getting a lot of experience from the “Real World”. So my advice is to travel, gather some work experience that makes you stand out on your CV. An idea for that could be to take a 3-month business education in San Diego with Niels Brock. 

 

2 Comments

 1. marts 14, 2018 / 10:03 am

  Sådan et inspirerende indlæg, søde Simone! Jeg kan absolut anbefale enhver at benytte sig af muligheden for at studere i udlandet. Selvom jeg selv ligesom dig gik den lige vej gennem gymnasiet og universitetet uden sabbatår eller andre former for pause, har jeg alligevel fået mulighed for at opleve verden. Først med et semester i USA, så sommerskole i Kina og dernæst et semester med praktik i Hong Kong. Det lyder utroligt plat, men hver af disse udlandsophold har virkelig ændret mit liv og bidraget til det fantastiske liv, jeg har i Amsterdam sammen med min franskmand i dag. Så jeg er meget enig. FUCKING GØR DET! 😀

  • simone moeller
   marts 19, 2018 / 3:15 pm

   Hej Camilla,

   Tusind tak for den personlige historie! Hvor er det fedt og høre, at andre har det ligesom mig! <3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *