Lider du af flyskræk? – Her er mine 5 bedste råd!

Sådan kommer du over flyskræk
Giver tanken om, at sætte dig ind i blikdåse, der på magisk vis flyver 10km. over jorden både åndenød, og svedige håndflader? Så er du altså ikke den eneste! Faktisk har jeg selv haft rigtig meget flyskræk. Aldrig sådan, at jeg ikke kunne sætte mig op i en flyver, men I ved, det var godt nok heller ikke rart! Over tid er det dog gået ret meget over. Og det skyldes helt sikkert, at jeg har fulgt følgende 4 råd:

Flyv så ofte du kan!
Face your fears! – er et frygtelig godt udtryk lige i denne sammenhæng. For med lige under 100 flyvninger indenfor de seneste 2 år, kan jeg efterhånden hver en lyd udenad. Hvor jeg førhen godt kunne lægge en lille pølle i trussen når flyet lavede en pludselig lyd, så er jeg i dag mere sådan “alle lyde er bedre end ingen lyd”-agtig. Efter at have fløjet over en orkan, landet i en dansk vinterstorm og fløjet gennem tordenvejr, så ved jeg også at, turbulens ikke er farligt. Mega ubehageligt ja, men ikke farligt! Faktisk er der ikke styrtet et fly ned i mere end 40 år  pga turbulen – simpelthen fordi flyene er så gode i dag! Men det kræver altså lidt flyvninger, og gerne oftere, så man lærer lyde og turbulens at kende.

Sæt dig ind i hvad turbulens er
Ja, den kræver vidst ikke så meget forklaring… Og istedet for at give jer en lang og kedelig forklaring, så kan I se denne video, som er kort og forklarer det ret godt! Langt de fleste er nemlig ikke glade for turbulens, men det er altså helt normalt og ikke noget man skal være bange for.

Flyv gerne i større maskiner
Det kræver lidt længere flyveture, da de store maskiner jo primært flyver langruter. Men generelt synes jeg, at de store fly larmer mindre og er mindre turbulente end de små. Det gør det meget mere behageligt at flyve.


Fortæl kabinepersonalet om din frygt
Er du rigtig rigtig bange for at flyve, så kan det hjælpe at sige det til stewardessen eller stewarden. De kan nemlig under flyvningen være med til, at berolige dig. Jeg har også oplevet, at det bliver sagt til kaptajnen, som så under flyvningen har meddelt når der er turbulens forude. Det var faktisk ret beroligende, at det ikke bare kom pludseligt.

Få øjenkontakt med personalet
Det kræver selvfølgelig at du kan se dem, men jeg kan huske da jeg fløj hjem fra London da stormen Bodil hærgede (den næstværste storm i Danmark, hallå!). Her sad jeg overfor stewardesserne, og selvom det føltes som om, at flyet var parat til at slå saltomortaler, så var det helt rolige. Der var både snak og latter. Det gjorde også mig rolig.

 


ENGLISH recap

In today’s post, I have shared my thoughts and best tips about how to get over your fear of flying. I, myself, have been afraid of flying and following these tips has definitely improved on my fears! First of all, I do believe the term “Face your fears” is very suiting for this type of fear! With close to 100 flights the last couple of years I now know every single sound the plane makes and when they do them. It’s really comfortable. So yeah, fly as often as you can! Secondly, try to get an understanding of what turbulence is and remember that a plane hasn’t crashed in more than 20 years due to turbulence. And last but not least, tell the cabin personel that you are afraid of flying. They are usually really good at calming you down. If you have a tip on how to overcome the fear of flying, please write in the comments <3

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *