fbpx

Vores Airbnb i Tulum + Mine bedste råd til at bo godt og billigt i Tulum

Dette indlæg indeholder reklame for Airbnb (ophold modtaget i gave)

Mexico er ikke just kendt som et i-land, og derfor havde jeg i min naive barnetro tænkt, at Mark og jeg kunne slippe afsted med at bo i luksus til samme priser, som vi fx. gjorde i Asien. Men  krystalklart vand, hvidt sand og en vis “Instagram hype”, har altså skruet priserne på logi i Tulum, op på et niveau, der selv kan give en dansker sved på panden!

Vi havde dog være så heldige, at Airbnb ville samarbejde med os (igen), og derfor gav os et beløb at leje boliger for. I sand “Joachim Von And”-stil, forsøgte vi derfor at få det beløb til at række så langt som muligt uden, at gå på kompromis med de ting vi vægter højt. Herunder, at Wifi skulle være godt nok til at vi kunne arbejde, og at vi skulle bo nogenlunde centralt.

Det var vores første tur til Tulum, så vi havde ingen idé om, hvad “centralt” var (andet end at det nok var nær centrum).  Og, selvom jeg langt henad vejen mener vi fik lejet Tulums hyggeligeste Airbnb, så har vores ophold i Tulum alligevel givet nogle “learnings” i forhold til, hvor der er godt og bo i Tulum, hvad man kan forvente i forhold til, hvad man prioriterer.

Værelset med sengen, som min foretrukne arbejdsstation
Vores Airbnb med værelserne til venstre, køkkenet til høje og jacuzzi forrest
Vores minimalistiske badeværelse


Dyrt vs. Billigt
Tulum er som sagt generelt en dyr by i Mexico. Byen i sig selv er lille bitte (ca. 15.000 indbyggere), og svær at gøre større pga. fredede områder hele vejen rundt om byen. Med ca. 2 mio. turister om året, så betyder det, at der faktisk er for lidt boliger til at huse alle disse turister. Så i sand “udbud og efterspørgsel”-stil, bliver priserne skudt helt vanvittigt i vejret. Der er derfor som sådan heller ikke “lavsæson”, men der er selvfølgelig noget der er dyrere end andet. Og her er Airbnb altså en sand ‘life saver’, for der er det faktisk muligt at finde noget godt til under 1000kr. i døgnet.

Men for, at starte fra en ende, så, var en af de ting vi lærte, at byen på sin vis er delt ind i 2 dele: Centrum og en lang strand promenade. Og, de to steder er faktisk forholdsvis langt fra hinanden, hvilket betyder at du skal prioritere, da din ferie kan blive bestemt af, hvor du bor.

Centrum er forbavsende lille, men fyldt med hyggelige barer, butikker og lidt clubs. Der er ikke meget luksus og boho-vibe over centrum. Faktisk kunne det minde om et hvilket som helst feriested sydpå. Det gør det også billigere at bo nær centrum, hvorfor en del yngre mennesker og backpackere vælger denne del af Tulum. Centrum er derfor rigtig god, hvis du vil spare penge, og leve med lidt mindre luksus.  

Strandpromenaden er som taget ud af det perfekte Instagram feed. Hyggelige boho-barer og caféer. Eksklusive spa, eco-resorts og glamping steder. Strandpromenaden er dyrere end centrum, og det kan mærkes – selv på Airbnb (som dog stadig er billigere end de hoteller vi kiggede på). Du skal gøre op med dig selv om du vil bo på stranden og smide lidt ekstra, eller om du vil gøre som os, og bo tættere på centrum for så, at cykle eller tage bilen til stranden.

Vi betalte lige omkring 1700kr. for 1 uge (283 i døgnet), hvilket jo var latterligt billigt, men det var så også en lidt alternativ bolig, hvilket var super sjovt at prøve – mere om det nedenfor. Vi boede  5min. fra centrum og ca. 25-30min (på cykel).

Til sammenligning kostede en Airbnb tæt på stranden omkring 400-500 i døgnet, og de hoteller vi kiggede på, lå på omkring 1500kr.

Vores Airbnb
Når man rejser så meget som os, så er der ikke altid penge til at bo på 5 stjernede hoteller. Det er vi begge indforståede med. Men vi foretrækker som regel alligevel, at betale lidt ekstra for et helt hus, når vi bruger Airbnb. Det er rart at have sit “eget”, I ved…

Men denne gang besluttede vi at prøve noget nyt! Vi faldt nemlig over det her charmerende lille “kollektiv” – hvilket er totalt i Tulum’s ånd, som er meget “boho-hippie-vi-kommer-hinanden-ved”-agtigt!

Boligen var indrettet som et lille lukket område med en villa med 3 separate værelser med eget bad/toilet, der alle vendte ud mod gården. I gården var der et lille hus med et fælles køkken, en jacuzzi og et lille skur til Francesco (kollektivets 75-årige opsynsmand og hans hund, Roberta).

På en måde var det 3 individuelle boliger, men med delt køkken og gård. Det gjorde, at vi fik mulighed for, at komme i snak med andre, hvilket nogle gange kan være rart når man er på farten i flere uger ad gangen! Den ene beboer viste sig, at være fotograf med semi-fast base i Tulum, og han havde udover sine fantastiske historier fra alle hans rejser, også de bedste tips til restauranter i Tulum. De andre beboere var 2 piger, der var på et 2 måneders yoga ophold i Tulum. Så, på sin vis blev vores Airbnb mere end bare vores base, men også stedet for nye og spændende venskaber! Det var altså en fed oplevelse!

 

Kom med et åbent sind
Vores Airbnb var helt perfekt for os på denne tur, og som sagt super billig, hvilket gjorde det muligt for os, at bruge lidt flere penge på mad og oplevelser. Fordi det var første gang i Tulum, var det rart at have en billig base, med folk der alle kendte Tulum bedre end os. Der var godt Wifi, et supermarked tæt på og nogle hyggelige barer lige i nærheden, så vi manglede ikke noget.

Men vi fandt også ud af, at et lille kollektiv, også kræver et åbent sind! Der er helt naturlgt lidt “støj” fra de andre beboer indtil klokken 22 (der skulle der være “stille”). Derudover var det nogle lidt rustikke værelser uden aircon og en bruser der ikke altid gad give varmt vand. Men det fungerede, og det føltes ret lokalt! Ville jeg gøre det igen? Airbnb i Tulum: HELT SIKKERT!  Næste gang ville jeg dog nok vælge et sted tættere på strandpromenaden. Ihvertfald bare nogle af dagene, så jeg ikke skulle køre 15-20min. for at soppe lidt rundt i vandkanten efter arbejde.

Det var så lidt om vores erfaringer, vores Airbnb (som I kan finde lige her) og lidt info, der måske kan give stof til eftertanke i forhold til, hvor du skal bo i Tulum. Har du spørgsmål til vores Airbnb eller Tulum generelt, så skriv en kommentar eller en mail – jeg vil gøre mig bedste for, at hjælpe!


ENGLISH Recap – Our Airbnb in Tulum + my best tips on where to live in Tulum

Happy Monday everyone!

So, today I want to share my best tips on where to stay in Tulum depending on if you travel on budget or not. Plus show you the Airbnb we chose to stay in! Tulum is a fairly expensive place to stay. Food is cheap, but accommodation has been pumped up by high demand. As Mark and I travel quite often, we usually go for the more budget friendly places, which despite the generally high accommodations costs, still if possible if you prioritise and know where to book! Thus, Airbnb is perfect for us!

Tulum  is actually divided into 2: The beach area and the center of town area! Those two areas a very different from each other, and quite far apart. The town center is cheaper and you get the sense that more young back packers come to this part of town, whereas the beach area is much more expensive! However, it’s more lush and has this cool boho-vibe to it. So before you book your Airbnb in Tulum you need to make up your mind if you want to stay cheap, and thus, drive to the beach, or if you want to pay more to stay in the “cooler area” which is near the beach.

Mark and I went for the first option, where we had booked this cool little compound with own room but shared kitchen. It had all we needed, including good wifi (bonus if you like us, are digital nomads) and as we were more travelers sharing this space, we got to know some really cool people! Among others, we met a guy, who also was a photographer and who knew Tulum pretty well! His insider tips made me fall in love with Tulum, and I now it’s a place I want to go back to!

Next time I might save up to stay closer to the beach. However, I can really recommend our Airbnb if you, like us, are traveling on a budget and want the opportunity to socialise with other likeminded travelers!

2 Comments

 1. april 23, 2018 / 1:32 pm

  Jeg vil så gerne til Tulum, og når det forhåbentlig snart sker, så vil jeg helt sikkert tage dine betragtninger med i planlægningen, så tusind tak. Og så må jeg også lige sige, at dine billeder derfra er så fine. <3

  • Simone
   april 24, 2018 / 12:01 pm

   Tusind tak kære Nicoline! Tulum er det tætteste på paradis, jeg har været! Så kan godt forstå, at du vil afsted! 🙂
   Jeg kommer med flere Tulum guides, men glad for at du kunne bruge den her guide i første omgang! <3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *