fbpx

Video: Den Fedeste oplevelse på Cuba med Airbnb Experiences

Dette indlæg indeholder reklame for Airbnb Experiences

Åh Cuba! Landet, hvor fortidens tanker, ideologier og teknologi, møder nutiden. Det er mærkeligt for sådan en moderne kosmopolit, at forstille sig en hverdag uden ting som fx. internet – Hvordan?!  Ikke desto mindre er det hverdag for den almindelige cubaner, og det lader til, at de nu klarer sig ganske glimrende uden uden nutidens “nødvendigheder”. På mange måder opdagede jeg ihvertfald, at de er mere i kontakt med naturen, deres nærmeste og dem selv. Og hvilken natur!! Wow… At ride gennem naturen på Cuba, var nok ét af mine bedste ferieminder fra turen!

Fordi Cuba på mange måder stadig er et lukket land, er det sparsomt med tips og erfaringer fra andre rejsende. Turistindustrien er heller ikke helt så udviklet endnu, hvilket betyder at du er overladt lidt til dig selv i forhold til, hvordan du får mest ud af Cuba. Heldigvis har rigtig mange cubanere øjnet dette hul i markedet, og er derfor begyndt at vise det bedste fra deres land via guidede ture gennem steder som Airbnb Experiences. Hvis du endnu ikke har hørt om Airbnb experiences, så er det er det nyeste tiltag fra Airbnb, og lige i tråd med “turist-møder-lokal”-ånden. Det er nemlig Oplevelser og ture via lokale – Og er der egentlig noget bedre end netop, at opleve et nyt land eller sted gennem lokalbefolkningen? ‘I think not!’…

Vores Airbnb Experience på Cuba

Jeg har længe haft lyst til, at afprøve konceptet, og Cuba virkede af ovenstående grunde, som det perfekte sted at give det et forsøg. Fordi det kan være ret svært, at gå på nettet på Cuba, havde vi booket vores Airbnb experience hjemmefra. Udbuddet af oplevelser på Cuba, er ret stort på Airbnb experiences. Men fra de få mennesker vi kender, der har været på Cuba, havde vi hørt meget godt om Viñales, som er en dal cirka 2 timers kørsel udenfor Havana. Vi besluttede derfor, at tage turen til Viñales og bruge 2 dage der. Det vist sig, at være helt perfekt. For området i sig selv er småt, og centreret omkring naturen som det primære turistmål. Der er en hel del Airbnb experiences i Viñales, som omhandler rideture, men der er også cykel- og gåture. Jeg var dog heldig nok til, at få Mark overtalt til at opleve Viñales på hesteryg, og til trods for en noget dårlig start på turen (se videoen), så er vi begge enige om, at det var den allerbedste måde vi overhovedet kunne opleve området på. Du er bare mere i ét med naturen på hesteryg!

Vi havde booket turen med Sunset Ride & Traditional Dinner – arrangeret af José.  Selve oplevelsen var 8 timer lang (den del havde jeg også udeladt for Mark haha!), og det startede med at alle mødtes klokken 14 ved vores “pick-up”-sted lidt udenfor centrum. Vi var 6 i gruppen, hvilket var helt perfekt, da det føltes mere intimt på den måde. Derfra tog vi alle hen til hestene, og så gik turen ellers afsted gennem den smukke natur mod vores første stop: En cigar plantage! Verdens mest eksklusive cigarer bliver nemlig lavet i Cuba, og vi fik set, hvordan sådan noget foregår med rulning af cigarer i hånden (eller faktisk på inderlårene, og helst af kvinder, da deres hænder er bedre – fik vi af vide). Vi fik også et indblik i, hvordan den cubanske regering med hård hånd stadigvæk styrer befolkningens evne til at tjene penge på egen hånd – Igen SE VIDEOEN! Det er ret vildt.

Derfra red vi videre mod en kaffe-, honning- og romplantage. Det var sindssygt, at se, hvordan alt stadigvæk foregår med håndkraft! Fx. tager det 3 måneder(!!!) at håndplukke alle kaffebær på farmen. Rom er iøvrigt den primære alkohol, der drikkes (Havana Rom – Hallåå!), og det er i sådan en grad, at du ikke engang kan bestille en smoothie uden, at der bliver spurgt om du vil have en sjat rom i. Vi skulle selvfølgelig også smage deres rom, som var ualmindeligt god, men yderst stærk! På plantagen var der mango træer, avocado træer og guava træer (for bare at nævne nogle enkelte af de frugter, der var), hvilket gav honningen en meget frugt-agtig smag! Så lækkert! Vi kunne desværre ikke have mere i vores kufferter. Ellers havde vi købt litervis af den honning med hjem!

Efter besøget på den anden farm, red vi hjem i solnedgangen. Dem af os, der havde reddet før, fik mulighed for at galopere lidt. Og ellers foregik det hele i roligt tempo hjemad. Hestene kendte vejen, så de var mere eller mindre “selvkørende” (pånær Marks hest, som I kan se i videoen). Vi sluttede aftenen hjemme hos José, hvor hans mor lavede mad til os alle. Imens hun kokkererede i køkkenet, skålede vi i rom og spillede domino. Det var en perfekt afslutning på en fantastisk oplevelse, og et unikt indblik i, hvad det vil sige at være Cubaner.

 

Konklusionen, som I nok kan fornemme er, at vi begge havde haft en mega fed oplevelse! Vi snakkede også om, at Airbnb Experiences er et koncept vi vil til at dyrke noget mere når vi rejser. Vi er som regel ikke typerne, der dyrker turistede ting fordi det virker meget lidt autentisk, at stå i en gruppe med 100 andre turister, og opleve noget alle andre også oplever. Så, det med at være i en lille gruppe, og opleve sammen med lokale, er noget der passer os helt perfekt. Det føles meget mere intimt og autentisk!


English Recap – The best experience in Cuba with Airbnb Experience

In Cuba Mark and I tried Airbnb experiences for the first time, which turned out to be one of the highlights of the trip! We had booked an 8 hour long horseback riding trip in the valley of Viñales, and oh boy! What an experience! As the tourism industry in Cuba still is very small and undeveloped, and very few (good) guides are available, the locals have seen their opportunity to show tourists the best of what their country has to offer through Airbnb Experiences. On the trip, we visited a tobacco farm, a coffee plantage and ate dinner with the locals. It was fantastic and I really got to feel how amazing it actually can be to live without wifi (there’s no real wifi in Cuba – only in certain public areas) – you are just so much more in contact with nature, your surroundings and friends.

After the trip Mark and I spoke about how well the mentality of Airbnb experiences fits with our ideas of traveling “off the beaten path” as none of us ever have enjoyed the normal tourist trips. They just seem so generic and very little authentic. On the other hand, being shown around by locals that really wants to give you the best experiences from their city, is just perfect for us!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *