fbpx

Rejseguide til Geneve – Den perfekte rejseguide til en weekendtur i Geneve

Dette indlæg indeholder reklame for Geneve – Ophold modtaget i gave

Øj, hvor har jeg glædet mig til, at udgive denne rejse guide! Udover at det er mine favorit indlæg at lave, så er det også bare fedt at lave guides til byer, som er lidt udover det sædvanlige. Geneve er nemlig på mange måder hjemlig og eksotisk samt global og lokal på én og samme tid. Geneve ligger i den sydlige del af Schweiz, og mange kender nok byen i forbindelse med omtale af FN. Det er nemlig her hovedsædet for FN holder til! Det har gjort byen til en ‘hub’ for business & banking, men der er altså også en skøn, og til dels overset, mulighed for at lege turist!
Jovist, Schweiz har ryg for at være en dyr lokation for turister, men jeg oplevede at priserne nogenlunde er som i København eller London. Måske en smule dyrere. Til gengæld er offentlig transport gratis, så køber du dig ikke fattig i ostefondue og Chanel tasker (mere om det længere nede), så kan Geneve ende ud med at være en ganske billig storbyferie.

Jeg var inviteret Geneve for, at tage et kig på sagerne, og i denne guide har jeg, udover en masse praktisk info, samlet alt det bedste byen har at byde på i forbindelse med gastronomi, shopping, luksus og selvfølgelig: Instagram-venlighed 😉

Lake Röhne som opdeler Geneve i to. Du kan let komme rundt til fods, men der er også gratis offentlig transport

Transport
Både ud og hjem fløj vi med Swiss Air, der med sine cognac farvede læderstole med chrome finish, gav følelsen af at starte turen i et privatfly. Tror aldrig jeg har fløjet i et fly med så meget stil. Mindre luksus kan dog også gøre det, og faktisk kan du ofte få billige billetter til Geneve. Som en af de få storbyer i Europa, er det tilmed billigere at flyve til Geneve i weekenden fremfor i hverdagen. Er du opmærksom, kan du finde billetter helt ned til omkring 400kr. Så, det er med andre ord værd at kigge nærmere på byen for en lille “weekend-getaway”. Derudover er alt offentligt transport i Geneve gratis for turister (læs mere her), og du får rabathæfter udleveret ved hotellet til en lang række oplevelser – så der er virkelig gjort noget for, at man som turist føler sig velkommen lige fra du træder ud af lufthavnen (som iøvrigt kun er 7 minutter væk med tog).

Hoteller & Overnatning
Geneve er til trods for dens relativt lille størrelse, fyldt til randen med overdådige hoteller. Fra Four Seasons til Ritz Carlton, og alt derimellem. Alle ligger med central placering langs floden, der deler Geneve i to. Det er næsten synd, ikke at lade sig rive med, og nyde godt af den luksus, Geneve har at byde på! Men har du ikke råd til det cremen af cremen, så kan jeg varmt anbefale det hotel jeg boede på: Hotel Bristol Geneva. Det er et 4,5 stjernet hotel med alt den luksus du ellers ser på 5 stjernede hoteller. Det er bare lidt billigere. Rejser du iøvrigt som kvinde, får du særlige goder på værelset såsom glattejern og tamponer samt de lækreste Molton Brown produkter – små sjove detaljer, som jeg ihvertfald satte pris på under mit ophold. Iøvrigt, noget der helt sikkert kan gøre en tøstetur lidt mere speciel. I forhold til bookings, gælder det også her, at det som regel er billigere at bo på hotel i weekenden!

Den gamle bydel i Geneve
Den Gamle bydel i Geneve

Oplevelser
Geneve er trods sin lille størrelse, pakket med oplevelser hvad end du er til natur- eller byliv. Her er mine bedste oplevelser:

Den gamle bydel 
Tast St. Peter’s Cathedral ind i Google Maps, og du ender midt i den gamle bydel. Her vil du finde hyggelige fortovscaféer, fine små huse og en rolig sydlandsk stemning – en skarp kontrast til det internationale ‘up beat’-tempo, Geneve også rummer.

Gourmetmad & Cruise
Der er intet så skønt, som en lille sejltur for, at se en by fra en ny vinkel. Og da Geneve ligger lige ud til Lake Geneva, så er det oplagt at tage på et lille mini cruise med CGN.  Selve sejlturen tager omkring 2-2 1/2 time, og giver en smuk udsigt over byen og de fine kvarterer rundt om Lake Geneva. På en smuk solskinsdag, er det altså en herlig oplevelse. På båden er der en fin restaurant, hvor du enten kan nyde mad fra menukortet eller spise kokkens menu, der består af 3 retter, som er sammensat af en Michelin kok. Cruise tider, priser og menuer, kan du læse mere om her.

Cykeltur & vinsmagning
Geneva har en fin vinkultur, og kun 15 minutter ud af centrum kan du se vinmarker så langt øjet rækker. En fin måde, at opleve kulturen og naturen på, er ved at booke en cykel- og vinsmagningstur. Jep! Det er med andre ord en sofistikeret pubcrawl, hvor barene er udskiftet med smukke vingårde. Og istedet for at gå, så bevæger du dig rundt på cykel. Eller E-Cykel, som vi gjorde. Det var en fantastisk oplevelse, som jeg varmt kan anbefale. Er du ikke til vin, så er der masser af andre cykel ture, hvilket du kan læse mere om her.

Spa & Hammam
Efter en lang udmattende cykeltur (ironi kan forekomme), så er det oplagt at tage en tur i spa. Lige ud til Lake Geneva, ligger Bain Bleu som er en spa & Hammam med både udendørs og indendørs faciliteter. Om sommeren kan du ligge udenfor og nyde solen og udsigten til de franske bjerge, og om vinteren kan du varme dig i de opvarmede pools både ude og inde. Prisen er lige omkring 180kr pr. person, og vil du have adgang til Hammam, skal regne med omkring 400kr. I spaen er der desuden er lækker lille café, så du kan roligt afsætte en hel dag her!

“Bestig” Mont Salève
Lige udenfor Geneve, ligger Mont Salève, som er et bjerg lige inde på den franske side. Men hey, så kan du sige at du har været i hele 2 lande på en weekend 😉 Du kører derop med en kabelbane, så i løbet ad 5 minutter har du “besteget” bjerget. Udsigten derfra er helt fantastisk, og du kan både se de franske alper og udsigten over Schweiz. Du kan læse mere om Mont Salève her.

Carouge – Fransk Boheme
Carouge er Geneves svar på Greenwich Village, og oser af coolness og sydfransk stemning. Faktisk er det som at træde ind i en et andet land tiltrods for, at Carouge kun ligger 10 minutter væk med sporvognen fra Geneves centrum. Her er små finurlige butikker, lækre caféer og det mest fantastiske lille madmarked hver lørdag. Snyd ikke dig selv for en tur til Carouge!

Der er særlige begivenheder i Geneve året rundt. Så, hold øje med Geneves egen hjemmeside her – måske der er et event mens du er afsted.

Bådtur på Lake Geneva
Kommer du til Geneve, så SKAL du købe Chokolade! Favager i Geneve og Philippe Pascoët i Carouge kan varmt anbefales, som nogle af de bedste chokolade pushere.
Farmers Market i Carouge
E-bike Cykeltur blandt de uendelige vinmarker

Shopping
Indbyggerne i Geneve elsker mode, og deres påklædning er som taget ud af mit mest fashionable Pinterest Moodboard. Med god grund, for i Geneve er der nemlig alle de kendte High Street og Luksus butikker pakket side om side, så du let kan få din shoppelyst tilfredsstillet. De to mest kendte gader er, Rue du Rhône og Rue du Marché, som henholdsvis er luksusgaden og highstreet gaden. Vil du derimod have mere ukendte og “skæve” butikker, så skal du lægge vejen forbi den gamle bydel og Carouge. Snyd ikke dig selv for bare at tage et kig ind i Chanel, som er den største og mest velassorteret Chanel, jeg nogensinde har besøgt!

Middag på La Scandale (Pizza med gedeost og pære er iøvrigt et hit)
Middag på L’Alma – Vi lod tjenerne anbefale menuen og det var en stor succes

Mad & drikke
Geneve har som enhver anden metropol, en rig madkultur og flere cool restauranter end du kan nå at besøge på en weekend. Specialiteten er ostefondue, og Café du Soleil skulle efter sigende være STEDET for den bedste af slagsen. Har du ikke lige lyst til et flydende osteorgie, så er der også en lang række andre steder, du kan spise. Vi havde personligt fået anbefalet de 3 nedenstående restauranter, og de fortjener alle tre at blive anbefalet videre til jer. Stemningen var ung, afslappet, cool og international, og hver med deres unikke ‘cuisine’. Jeg var fan!

Bleu Nuit
Bleau Nuit er en Fransk/Italiensk restaurant i det populære gallerikvarter, Quartier des Bains (læg eventuelt vejen forbi de mange gallerier først!). Menukortet på Bleu Nuit er relativt simpelt, men indeholder veganske og vegetariske retter for dem der ikke spiser kød! Kigger du godt efter, finder du tilmed indgangen til en skjult bar og fancy bar. Det perfekte sted for en aften i byen.

Le Scandale
Le Scandale er, som navnet lyder, skandaløst og en smule ‘roughy’ for de sippede. Køkkenet er italiensk, og baren er ‘over the top’. Når du kommer ind, bliver du mødt af et stort billede af Præsident Putin, og på væggene kører projektorer med russiske youtube videoer. Toiletterne er delte mellem mænd og kvinder, og der kø, kan du passende begive dig ud i et spil på klaveret, som også er at finde på toilettet. Det er mærkeligt, vovet og vanvittigt populært blandt de lokale. Med god grund, for det vigtigeste, maden, er virkelig lækkert.

L’alma
L’Alma ligger i et andet populært kvarter, Eaux-Vives, som mest af alt minder om Vesterbro. Her ligger trendy Caféer og Restauranter side om side med barer.  L’Alma lod dog til, at være den mest populære, hvor folk tog til for at se, og blive set. Stemningen var fantastisk, cocktailsene gode og maden, som er et peruviansk fusionskøkken, var nok en af mine bedste madoplevelser. I weekenden, skal du nok bestille bord, men snyd ikke dig selv for en tur på L’Alma.


ENGLISH Recap – Travel Guide to Geneva

As some of you may know I went to Geneva some weeks to document the beauty of this pretty city in the Southern part of Switzerland. The guide is in Danish, however, if you right click on the screen (I think it only works on computers) you will see a “Translate to English” option. If you have any questions about Geneva, feel free to write me and I will do my best to help.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *