fbpx

Den særeste udstilling længe, som alligevel bør anbefales

Den frie udstilling
Igår var en svær dag, fordi det var markeringen for 4 års dagen for min mors død. Jeg havde som sædvanligt gruet for den, for hvad gør man på den dag? Sørger? Ja, men det gør jeg også mange andre dage. Normalt har jeg for alt i verden prøvet at være ude af landet i dagene op til for, for at slippe væk fra virkeligheden og minderne. Men i år var det anderledes, for der var vi hjemme. Så, jeg havde fortalt Mark, at jeg bare ville have det bedste ud af dagen. Lave hyggelige ting, nyde København og så besøge min mors grav med familien. Og det blev faktisk en ganske udemærket dag, dagen taget i betragtning. Vi teamede blandt andet op med vores über minimalistiske ven Thomas (hans Instagram profil er svært tilfredsstillende at kigge på), og tog på Den Frie, der netop nu kører udstillingen “The Magic of Vinyl, Terror & Horror”.

Det er nok den mærkeligeste udstilling jeg nogensinde har set, men den levede nu alligevel op til navnet, så på sin vis er det vel en succes? Jeg er vel det man kan kalde “pop-kulturel” – Jeg elsker kultur, men det skal helst være let fordøjeligt og nogenlunde til at forstå. Jeg er ikke typen der kan sidde på Statens Museum for Kunst, og stirre på et maleri i timevis. Det er bare ikke mig. Men alligevel har jeg fundet ud af, at der er noget ved, fotokunst, samtidskunst og installation kunst, der interesserer mig. Jeg elsker når det vækket en følelse i mig, og det var netop hvad denne udstilling gjorde. Den var ubehagelig, lydende gav gåsehud og man kunne ikke lade være med, at spekulere over kunsternes budskab med hvert stykke kunst.

Som I nok kan fornemme var de to herrer også ganske begejstrede for de minimalistiske linjer, og ubehageligheden i hvert rum.
Er du ikke til installationkunst, så kan det være du bare er nysgerrig på, hvad pokker den store kinesisk inspirerede bygning, der ligger overfor Østerport station mon indeholder. Det er nemlig Den Frie. Selve udstillingen koster 70kr. pr. person (studerende, børn og pensionister får rabat), og er relativt hurtigt gået igennem. The Magic of Vinyl, Terror & Horror kører indtil d. 19 August, så der er stadig tid til opleve den sære, men også fascinerende udstilling på egen krop.

Efterfølgende kørte vi hen for at få Københavns bedste iskaffe, som også er stedet jeg har skrevet om lige her.
Den frie udstilling

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *