fbpx

Rejse guide til Hamborg – De bedste spise & Shoppe steder

Rejse guide til Hamborg

** Opdateret 30 Juli 2018

Hamborg er nok en af mine favorit mini-storbyer i Europa. Hamborg har nemlig det hele, og er tilpas lille til, at man får en god fornemmelse af byen på blot en weekend. I sidste uge besøgte jeg Hamborg for fjerde gang, og selvom byen ikke har ændret sig meget, synes jeg alligevel, at jeg har en masse nye tips, der gør at denne oprindelige Hamborg guide fra 2014, kan få sig en lille renovering. Så, her kommer min guide til Hamborg anno 2018!

Her skal du shoppe på vej til Hamborg:
På vej til Hamborg stoppede vi i Neumünster, som er en stor outlet by lidt udenfor Hamborg. Der er mærker som Gucci, Tommy Hilfiger, Michael Kors, Hunkemøller, Nike og mange flere. Har man besøgt søster outlet byen i New York, så er den her lidt skuffende, men der er dog stadig rigtig gode deals at hente. Signer man op til deres Privilege Club, er der yderligere 10% rabat at hente i de fleste af butikkerne.
Derudover kan man med fordel stoppe i bordershoppen ved færgen, som har gode tilbud på øl, vin, vand og slik.

 

Her skal du bo:
Har man få overnatninger kan det godt betale sig at give lidt ekstra for et hotel som ligger centralt for, at slippe for unødvendig transporttid. De fleste gange, jeg har været i Hamborg, har jeg boet på Hotel Renaissance, som er et pænt 4 stjernet hotel lige i hjertet af centrum. Her kan du gå til alt, og Hotellet har iøvrigt lige fået en flot renovering, som ikke blot gør lokationen god, men også indretningen. På mit seneste besøg, havde jeg 2 overnatninger på det nyåbnede luksus hotel, The Fontenay. Dette hotel har hele 5 stjerner, og det kan selvfølgelig mærkes. Så skal den have “hele armen”, vil jeg klart anbefale det hotel selvom det ligger 5-10 minutters cykeltur fra centrum – vi lånte nemlig cykler på hotellet, og havde derfor den fineste cykeltur langs søen til og fra centrum og til de omkring liggende områder i Hamborg. Simpelthen sådan fed måde, at opleve Hamborg på!

 

rejseguide til Hamborg hotel
Vores Værelse på The Fontenay

Her skal du shoppe Second Hand:
Secondella er Hamborgs ældste vintage shop, og udover at være KÆMPE stor(to butikker samt “lagersalg” på første sal), så sælges der kun luksus mærker som Prada, Louboutin, Gucci, Valentino, Chanel, IRO, Isabel Marant etc. Sæt ihvertfald et par timer af til at gå og kigge alle bøjlerne igennem, for er man heldig, er der rigtig gode fund imellem. Det var nemlig her jeg fandt mine Valentino Rock Stud heels. Secondella ligger på Hohe Bleichen 5, og har åbent fra 10-19 i hverdagene og kl. 10-18 om lørdagen.

Hamborg rejse guide secondella

Her skal du highstreet shoppe: 
Hamborg har alle de gode high street butikker såsom H&M, Zara, Abercrombie og Mango – de er bare store og der er flere af dem! Vi shoppede primært omkring Möckebergstraße, som er en form for strøget. Elsker du beauty, så smut en tur i Douglas, der er en mere luksuriøs form for Matas. Mange ting er billigere, jeg shoppede for eksempel en hel masse batiste tørshampoo til en ingen penge. Deres dagligvare butikker har også et stort beauty sortiment, og her er det endnu billigere. Her købte jeg aluminium fri deodorant og miljøvenlig shampoo og balsam samt en lang række veganske og vegetariske produkter.
Kører du i bil til Hamborg, vil jeg VIRKELIG anbefale at køre de 1-1 1/2 time til Bremen. Udover nogle hyggelige gader, så ligger der også en kæmpe Primark, som for alvor kan stille din Shoppelyst for High Street shopping.

Her skal du shoppe dyrt:
Hamborg har alle de kendte, eksklusive butikker og lidt til. Jer der flittigt læser blogs, ved at det er her man tager ned for at købe Chanel, og deres nye, store butik er faktisk lige åbnet! I Hermes købte jeg mit clic armbånd, og det var faktisk billigere end i Danmark. Sådan var det med flere af de eksklusive ting, så det kan godt betale sig at tjekke priser hjemmefra hvis I har noget dyrt i kikkerten 🙂 Stort set alle butikkerne er centreret omkring gaden, Neur Wall – en super flot gade, som er blevet betalt af luksusbutikkerne for at lokke flere kunder til. Det virker, må man sige!

Her skal du spise i Hamborg: Hamborg rummer et hav af lækre spisesteder. Mine favoritter er:
Aftensmad: Die Bank, East,
Morgenmad/frokost: Nord Roast Coffee, Atelier F, Paledo, Hanging out Café

Som I kan fornemme, tager jeg ikke til Hamborg for at spise Wiener schnitzel, men der er heldigvis en lang række restauranter rundt omkring i byen, der tilbyder schnitzler på størrelse med hoveder. De fleste serveres med det samme “gemyse”, så jeg vil lade det være op til dig at finde din favorit 😉

Rejse guide til hamborg restauranter
aftensmaden på East
Hamborg rejse guide morgenmad
Morgenmad på Nord Coast Coffee
rejseguide til hamborg
Kaffe og frokost på Hanging Out Cafe


Her skal du spise billigt
: Har du brugt alle dine penge på Neur Wall (det er OK, det sker for alle!)? Så, frugt ikke. Det er generelt meget billigt, at spise i Hamborg. Her kommer dog lige et par ekstra forslag. Döner kebabben, er en tysk klassiker, som i mine øjne smager væsentligt bedre end en dansk kebab.  Ellers kan du i shoppingcenteret, Europa Passage, finde et stort madmarked med en masse madboder, der serverer mad fra hele verdenen.  Er vejret godt, så tag eventuelt maden med ud og sæt jer ved søen.

8 Comments

 1. Jannie
  august 28, 2014 / 3:11 pm

  Super fin guide 🙂 Husker du, hvad du måtte af med for Hermés armbåndet?

  • fashionmanifest
   august 28, 2014 / 8:14 pm

   Ja, jeg gav 3600 for armbåndet:)

 2. Runa
  august 28, 2014 / 4:24 pm

  Taaak 🙂

  • fashionmanifest
   august 28, 2014 / 8:14 pm

   Så lidt! Godt det kunne bruges 🙂

 3. august 28, 2014 / 9:25 pm

  Elsker Hamburg 🙂 Det er virkelig en fantastisk storby 🙂

 4. december 6, 2014 / 7:38 pm

  […] har fundet lidt inspiration hos passion for fashion, Clamour 4 Glamour, Christina Melchior og Simone Moelle (jeg linker direkte til de nævnte bloggeres Hamborg-indlæg, så kan du selv finde lidt tips […]

 5. Lucia
  februar 15, 2017 / 12:22 am

  Hvornår lukker Hamborg strøget?

  • februar 15, 2017 / 4:50 pm

   Hmm… Godt spørgsmål! Mener de har nogenlunde samme åbningstider som strøget i KBH 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *