fbpx

En tur til Tisvilde og lidt om, hvad der giver værdi i livet

Tisvilde heather hill
At turde gå mod det, der egentlig give glæde i livet, er ikke altid let.

Igår kørte Mark, Thomas og jeg på en kreativ foto tur til Tisvilde og Rågeleje (og alt derimellem). Vi havde lejet en Cityescapes bil gennem Mercedes (#NotSponsored), som gjorde at vi helt gratis havde en lækker bil det meste af dagen til, at køre på roadtrip. Pissesmart for sådan nogle byboere som os, der ikke har bil. Da vi havde kørt Nordsjælland tynd, var klokken godt og vel 10 om aftenen, men jeg var stadigvæk helt høj på glæde over, hvor dejlig en dag det havde været.

Glæden ledte mig tilbage til det spørgsmål, jeg har haft svært ved at besvare lige så længe jeg kan huske: Hvad giver mig værdi?  – Er jeg den eneste, der først nu er ved, at finde svaret på det? I mange år troede jeg, at jeg skulle finde værdi i byture, mange veninder, dyre tasker og ekstravagante rejser. Jeg har sidenhen prøvet alt det. Men ved I hvad? – det gjorde mig altså ikke gladere! Jovist, elementer af det gør mig da glad, men det er ikke KUN det liv, jeg har lyst til at leve. De bedste minder, og de bedste stunder er som regel, dem der ikke har kostet mig noget. Fx. snakker Mark og jeg sjældent om alle de dyre hoteller vi har boet på (lige pånær The Banyan Tree I Vietnam. Det var VIIIILDT), men derimod om den lille hytte vi boede i på Færøerne. Eller vores grill aftener med gode venner i kolonihavehuset. Mine få dyre taskekøb, har også gjort mig glad. Men det er jo ikke minder jeg taler om flere år efter…

Mindre materialisme, er dog ikke ens betydende med, at jeg ikke vil tjene mange penge. Men hvor jeg som ung troede at det kun ville gøre mig glad at kunne købe det privatfly og kæmpe mansion, som jeg så i The Cibs på MTV, så vil jeg nu “bare” tjene nok til at leve et bekymringsfrit liv. Og det vil jeg gøre ved, at gøre min passion til min virksomhed. Heldigvis er den drøm ved, at blive realiseret! 

Tisvilde Tisvilde
Måske ens værdier bare ændrer sig omkring de 30? For igår, blev jeg ihvertfald herre lykkelig over, at gå og plukke vilde hyben og nippe til dem. – En ting jeg iøvrigt rigtig gerne ville dyrke lidt mere. Dét der med, at samle mad i naturen. Jeg var til foredrag med Victorinox om det, at kunne finde mad overalt i naturen (mere om det i næste indlæg), og det var simpelthen så fedt. Det lyder lidt øko-kusse agtigt, men hvor smukt ville det ikke være at kunne lave sin egen Hyben/havtorn marmelade og Mojitos med vild mynte?! Og hvor sejt, ville det ikke være, hvis man kunne gøre det samtidig med, at man også har en Chanel taske og går ud os spiser på fede restauranter?!

Ser I, jeg har nemlig som de fleste andre, et behov for at komme mig selv i en boks. I ved, enten er man én type eller også er man en anden… Og hver type har en række værdier. Og det er måske derfor det altid har været så svært for mig, for som I kan høre, har jeg værdier fra mange forskellige bokse. Men jeg er stadigvæk ved, at finde ud af hvordan alt det så lige passer sammen. Mit hoved kører stadigvæk på højtryk, men jeg håber, at jeg en dag bliver typen, der hviler 100% i mig selv, og typen der, i højere grad end nu, tør stå ved mig selv og mine værdisæt.

 Tisvilde

Selvom jeg har boet i Frederiksværk og Hundested det meste af min ungdom, så har jeg aldrig rigtig dyrket naturen omkring mig. Og det er altså en skam. For der er så meget smuk natur, som jeg nu ser på en helt anden måde gennem et kamera. Tisvilde er så fin, men det er området mellem Tisvilde og Rågeleje også. Det hedder Heather Hill, og blev første gang jeg hørte om det, omtalt som “Danmarks svar på Skotland”. Enhver fra Skotland, ville sikkert grine af den sammenligning, men jeg må nu sige at det var en meget rå natur, som jeg ikke har set andetsteds i Danmark. Det gav mig faktisk lyst til, at købe et sommerhus (igen, hvad fanden sker der med mig og mine nye prioriteter?) i området. Og så indrette det med pejs, tæpper og tusindvis af bøger…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *