fbpx

Pakkeliste til Kirgistan – Her er hvad du SKAL huske

Helly Hansen Lifa MerinoDette indlæg indeholder reklame for Helly Hansen (modtaget i gave)

Når man står i flytterod til halsen, og har gjort det de sidste 14 dage, så synes det lige pludselig som evigheder siden, at vi var på roadtrip i Kirgistan. Vi lever dog på en måde lidt samme tilværelse pt… Intet internet, vores liv er i bokse og vores madindtag består af, hvad vi “lige finder på vejen”.

Men ikke desto mindre, så skal indlægget i dag handle om Kirgistan. Eller snarere hvad man skal pakke af tøj, hvis man skal til et land som Kirgistan. Forud for turen, var vores største hovedpine nemlig “hvad pokker skal vi egentlig pakke tøjmæssigt?” – Åbenbart er det sådan for de fleste, for jeg har indtil nu, fået det samme spørgsmål fra 3 andre, der også planlægger en tur til Kirgistan.

Pak “lidt af hvert”… 
Ser I, når man rejser til et land med mange bjerge (Kirgistan er dækket af 92% bjerge), så gælder det om at pakke til ALT slags vejr. I dalene kan det været solrigt, varmt og tørt. Og kører du blot en halv time op i bjergene, så kan det være koldt, blæsende og endda snevejr! – Det gælder iøvrigt lige meget hvornår på året, man rejser – Men når man bor i et fladt land som Danmark, er det svært at fatte hvor omskifteligt vejret kan være. Så, ja. Jeg kan ikke understrege nok, at du skal pakke til ALT salgs vejr, hvis du rejser til Kirgistan.

Forud for rejsen, havde Mark og jeg teamet op med Helly Hansen. Mark havde arbejdet med dem før på en vores rejse til Færøerne, og havde været vældig begejstret for kvaliteten af det han havde fået. På den tur havde jeg set misundeligt på mens han forblev tør og varm, alt i mens jeg blev drivvåd fordi jeg havde insisteret på at have et eller andet fashionabelt på, der ikke var lavet til at have på i naturen. Den fejl laver man kun én gang, skulle jeg hilse og sige!

Helly Hansen gav os muligheden for, at vælge en del ting til vores tur på Kirgistan. Men fællesnævneren for os var, at det skulle være alsidigt og ikke fylde for meget i kufferten. Så, det blev desværre ikke til en af deres lækre vinterjakker i denne omgang. Øv! Til gengæld fik vi muligheden for, at teste Helly Hansen Lifa Merino skiundertøj, Helly Hansen vandresko og den letteste vindtætte jakke jeg nogensinde har haft. Det var alt sammen helt uundværligt for vores rejse, hvilket du kan læse mere om nedenfor. Men, gider du ikke alle detaljerne, så hop ned til pakkelisten i bunden af indlægget.

Helly Hansen

Lifa Merino Skiundertøj
Jeg vidste ikke meget om skiundertøj før jeg havde møde med Helly Hansen. “Skiundertøj er vel skiundertøj?”, men sådan er det slet ikke. Helly Hansen har en lang række af forskellige typer skiundertøj alt efter, hvor aktiv du skal være og hvor koldt det er. Lifa Merino er modellen til både høj aktivitet og kulde. Dvs. Lifa teknologien, hjælper med at få sveden væk fra kroppen, hvorimod merino ulden hjælper med at holde dig varm. Derudover er det super blødt og kradser ikke. For Mark og jeg var det virkelig vigtigt – især da vi var i højere luftlag, hvor det egentlig var ganske koldt, men lynhurtigt blev varmt så snart man bevægede sig. Især for sådan nogen som os, der ikke var vant til mangel på ilt. Nøj, hvor blev vi hurtigt forpustede. Du kan læse mere om Lifa base layers her.

Helly Hansen Hiking sko
Jeg havde indtil vores tur til Kirgistan aldrig ejet et par rigtige vandresko. Skal du rejse til et land som Kirgistan er vandresko én af dine vigtigeste accessories. Kirgistan er jo indbegrebet af smuk natur, og der er endnu ikke lavet let tilgængelige stier til turister, så man skal altså være forberedt på at vandre. Sådan rigtigt vandre. På vores ture betød det at vandre, at vi gik på stejle skråninger, i mudder og gennem åer og generelt ujævnt terræn. Sidstnævnte har gjort mig ret nervøs på tidligere ture, da jeg efter en forstuvning af foden forrige år, har haft en svag ankel. Den model jeg valgte fra Helly Hansen, var simpelthen  min redning! Den støttede om anklerne, holdt fødderne tørre og var generelt bare rigtig god at gå i. Du kan læse mere om mine vandresko her.

Helly Hansen vindtæt jakke
Mark og jeg havde begge fået en Lifaloft jakke, der ligesom med skiundertøjet, er lagt en masse teknologi bag og research bag. Således, havde vi super let og vindtætjakke, som praktisk talt ikke fulde noget i vores kufferter. For os begge var den varm nok til omkring nul grader (hvis vi havde en sweater indenunder), så skal du et sted hen der ikke er alt for koldt, så er den her jakke altså der perfekte valg. Især, hvis du ikke vil have en for stor oppakning med. For os, har jakken iøvrigt også været en fin overgangsjakke her i Danmark, så den bliver altså ikke kun brug på vandreture i bjergene. Du kan læse mere om Lifeloft jakken her.

Helly Hansen

Tøj Pakkeliste til Kirgistan: 
– Behageligt undertøj
– Shorts (hvis du kommer ml. maj-september)
– hiking bukser (jeg brugte bare et par træningsleggings)
– Skiundertøj (Helly Hansen Lifa Merino holdt mig tilpas varm og kradsede ikke)
– Ekstra trøjer
– T-shirts
– Kasket & Hue
– Vanter
– Solbriller
– Et par GODE vandresko (Jeg brugte disse fra Helly Hansen)
– Sandaler
– En regnjakke
– En varm jakke alt efter årstid (jeg brugte denne fra Helly Hansen)

 

Vil du vide mere om vores tur til Kirgistan så læs denne guide. Og, har du det mindste spørgsmål til enten vores Helly Hansen gear eller, hvad man skal pakke generelt, så skriv en kommentar.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *