fbpx

Sydafrika rejseguide: 9 Fede ting du SKAL opleve i Sydafrika

Sydafrika
Solnedgang over Cape Town fra Table Mountain

Dette indlæg indeholder reklame for Sydafrika*

Hej alle sammen,
Så, er jeg klar med den ultimative liste over fede ting du SKAL opleve i Sydafrika. Men når det så er sagt, så er det 100% ikke den endelige liste for, hvis der er noget jeg har lært om Sydafrika, så er det, at listen over ting at lave, er uendelig. Det er simpelthen i kæmpe land, med enormt mange ting at tage sig til! Men er dette din første gang i Sydafrika, så er du “In for a treat”, for her er ihvertfald nogle af de – i mine øjne – fedeste oplevelser, der alle kan opleves på cirka en uge, hvis du er klar på et lidt stramt program.

Vi fløj til Cape Town, og fløj hjem fra Johannesburg, så oplevelserne er centreret omkring disse områder. Planlægger du en anden rute, så tjek eventuelt de links jeg har lagt i bunden af dette indlæg, til både turistråd og vores helt igennem fantastiske rejsebureau, der skræddersyede vores rejse. Anywho, lad os komme igang med de I kom til indlægget for: 9 Fede ting du Skal opleve i Sydafrika.

Hval spotting i De Kelders

Det er ikke unormalt at se hvaler i og omkring Sydafrika. Især månederne september til december, hvor de kommer tæt ind på kysten omkring den lille kystby, De Kelders, cirka 2 timer fra Cape Town. Der er en masse guesthouses i den lille by, og vælger du et med udsigt lige ud til vandet, så er der god chance for, at du kan se dem fra dit værelse. Både Mark og jeg havde aldrig set hvaler, så I kan nok forstille jer den vanvittige lykkefølelse det var, at vågne op med en mor- og babyhval lige udenfor vores vindue. Der er også dedikerede bådture, men fordi de ofte er så tæt på kysten, er dette noget du fint kan klare på egen hånd. Vi boede en enkelt nat på Sea Star Cliff, som lige nu kan fås for omkring 850kr. pr nat (højsæson pris).

Sydafrika Fatbikes
Fatbike tur i De Kelders
sydafrika
Solnedgang, ‘finger food’ og champagne efter en 2 sjove timer på fatbikes

Fatbike tour

Jeg anede ikke hvad en Fatbike var før jeg tog til Sydafrika, og til jer der også er i tvivl, kan jeg sige at det er en cykel med meget brede dæk. Det gør den næsten idiot- og faldesikker, hvilket der er brug for på denne fatbike tur. Du starter turen cirka 2 kilometer fra kysten, og så kører du ellers nedad stejle og snoede stier og sandbanker. Det er SÅ sjovt, og én af de oplevelser Mark og jeg blev enige om, at vi ville kigge tilbage på, når vi engang bliver gamle. Du kan tage flere typer ture, men den bedste tur (mener jeg), er den der slutter nede på stranden omkring solnedgang. Det er så pokkers smukt og livsbekræftende at se. Du kan læse mere om Fatbike tours her

Dykke med hajer
Er du ligesom jeg vanvittig bange for hajer,  så vil jeg anbefale dig at tvinge dig selv til, at dykke med hajer. Og ja, vi snakker bl.a. hvidhajer. Hvorfor? – Jo, du lærer enormt meget om, hvor forsigtige og rolige hajer faktisk er. Og så lærer du også, hvor få der faktisk er tilbage i verden fordi der er blevet drevet rovfiskeri på dem gennem de sidste 10-20 år. Selve turen starter tidligt om morgenen, hvor du sejler ud til de områder, hajerne normalt holder til. Du ifører dig din våddragt og tager plads i et godt, solidt bur i vandet langs båden. Og så venter du… Nogle gange er der “bid” hurtigt og andre gange kan du risikere ikke at se en eneste haj. Vi så ingen hvidhajer på vores tur, men vi så en del andre hajer, som bestemt også var ganske skræmmende ved første øjekast. Det var dog en helt igennem fantastisk oplevelse, som jeg aldrig vil glemme. Der er mange steder, hvor du kan svømme med hajer i, og omkring, Cape Town. Vi benyttede os af White Shark Projects, som også arbejder en del med forskning og konservering af marinelivet i området (det er jo noget der går lige i hjertet på mig!). 

Sydafrika ridning
Det er en magisk oplevelse at bade med heste! Hvis du har muligheden, så prøv det!

En tur på hesteryg

Du kan ride på heste mange steder i verden, men der er nu alligevel noget over den måde du oplever naturen på, som er helt unik. Og derfor finder oplevelsen også vej til denne liste. Udover at du får nogle skønne timer i naturen, og får mulighed for at svømme med hestene, så er der noget helt særligt ved netop at ride på heste ved Gansbaai & Pearly beach Horse Trails. Her rider du nemlig på heste der alle er blevet reddet fra kummerlige forhold, og som nu vitterligt lever livet. Som dyreelsker, går det altså lige i hjertet når man ser hvordan de nyder at svømme og galopere på stranden. Der er iøvrigt ture til enhver smag, og endda nogle med overnatninger i naturen – Tjek det hele ud her 

Bestig Table Mountain
Table Mountain er nærmest synonym med Capetown, og dette “flade” bjerg kan da også ses nærmest hvor end du er i byen. Det fede ved Table Mountain er helt klart udsigten, som især ved solnedgang er vanvittig smuk. Jeg skrev lidt om følelsen jeg fik af den oplevelse på min Instagram profil her , for det var altså ren lykkerus. Du kan både bestige Table Mountain ved at hike (det tager cirka 2 timer og skulle være enormt smukt), eller du kan tage den lette vej op, via kable cars. De fleste vælger den sidste mulighed, og især ved solnedgang skal du forvente mange mennesker ved de populære udsigtsposter. Heldigvis er der indlagt mange ruter på toppen af bjerget, så du kan sagtens finde et roligt spot og nyde udsigten helt for dig selv.

sydafrika rejseguide
Picnic, vin og MCC (Sydafrikas svar på chamgpagne) ved Cape pint vineyard

Vinsmagning

Du kan næsten ikke tage til Sydafrika uden at tage på ud på en af de mange vingårde og opleve en vinsmagning. Jeg tror ikke det er muligt, at have en dårlig oplevelse med vin i Sydafrika, men skal du have den helt unikke stemning med, kan jeg især anbefale Diemersfontein Wine Estate og Cape Point Vineyards.

Diemersfontein Wine Estate er helt speciel af flere grunde. Først og fremmest gør de enormt meget for den farvede del af befolkningen via uddannelse og udvikling både på vingården men også i lokalområdet. Derudover laver producerer de en af de bedste Pinotage vine ( speciel Sydafrikansk rødvin), jeg har smagt. Den både dufter og smager af chokolade! Deres vinsmagninger er helt igennem gennemførte, da man både får vin og en lille snack der komplimenterer vinen.

Cape Point Vineyards er der, hvor de cool og lokale indbyggere i Capetown tager til for, at hænge ud på de varme sommerdage. Det særlige ved denne vingård er, at du kan bestille en picnickurv, som du kan nyde i den smukke have, der både har udsigt udover vandet og vinmarkerne. Jeg kan varmt anbefale deres MCC ( Sydafrikas svar på Champagne), der er frisk og mild. Afsæt en god, varm eftermiddag til denne oplevelse.

Sydafrika Sidecar
Vintage sidecar tur! En unik oplevelse, jeg aldrig vil glemme!

Sydafrika rejseguide

Vintage sidecar tur

Du kender godt de der gamle motorcykler med sidevogn, ikke? Har du ikke også altid drømt om, at sidde i sådan en sidevogn? Det kan du i Cape Town, og det er lige så sjovt og hyggeligt, som det ser ud! Du kan tage på en 2 timers tur, 4 timer eller 8 timer. Eller du kan sammensætte en unik tur på helt op til 10 dage! Vi var på den 8 timer lange tur, hvor vi startede klokken 8 om morgenen for, at køre mod Kap det gode Håb, det mest sydvestlige punkt i Sydafrika. Inden da kommer du igennem en nationalpark, og “The Garden Route” – en af de mest sceniske ruter i verden. Efter Cape Point, går turen videre til Bowlder Beach, der er berømt for de mange pingviner, som hygger sig på stranden. Til frokost kørte vi videre til Cape Point Vineyards ( også anbefalet i denne guide), men om det er normen, kan jeg ikke sige. Det er dog klart værd at anbefale! Læs mere og book her.

Sydafrika outfit
Safari looket bestod af nederdel fra Sofie Schnoor, skjorte fra Freequent, øreringe fra Louise Kragh, boots fra Louis Vuitton og solbriller fra Pilgrim
Sydafrika safari
Endnu en smuk oplevelse med min yndlingsperson i hele verden
Sydafrika safari guide
Vi kom helt tæt på dyrene i Aquila Game Private Reserve

Safari
Der er mange muligheder for Safari i Syd Afrika. En af de mest populære steder at tage på safari, er Kruger nationalpark, som ligger cirka 8 timers kørsel fra Johannesburg. Rækker hverken pengepung eller tiden til, at tage dertil, så er der en masse mindre og private parker rundt omkring Cape Town. Vi var inviteret til Aquila Private Game Reserve, der med sine 10.000 hektar, huser “The Big 5”. Du er ikke garanteret at se dem alle, men på vores tur, så vi 4 ud af 5, hvilket er en ret god “hit rate”. Det koster mellem 1500-2500 pr. pers. pr. nat, men deri er der inkluderet alle måltider og 2 safari ture. Du kan også komme og opleve parken uden overnatning, men jeg kan varmt anbefale at bruge en nat der, for der er noget magisk over, at vågne op til dyrene der står ude på savannen. Der er både pool og spa på området samt mulighed for, at tage ud på hesteryg og quad bikes. Vi var på en quadbike safari, og jeg kan love for at man føler man lever, når man sidder på en quad bike kun 50-100 meter fra en elefant. I kan læse mere om Aquila Private Game Reserve her

Johannesburg
Johannesburg er af de fleste omtalt som et sted, du ikke skal tage hen. Det bliver omtalt som farligt og beskidt, hvilket heller ikke er helt usandt, men i en by med omk. 11 mio indbyggere, er der både gode og dårlige områder. Jeg synes at Johannesburg er værd at anbefale fordi det er en by i udvikling, og hvor man især kan mærke at den farvede del af befolkningen, er godt i gang med at skabe noget stort og smukt med byen. Og som med så meget andet, er det bare fedt at opleve før alle andre turister får øjnene op for stedet. Du behøver ikke meget mere end et par dage i “Joburg”, og på den tid SKAL du forbi Maboneng, der er byens hotteste “up and coming” område. Det er Johannesburgs svar på Brooklyn, hvis I spørger mig, og det bedste er, at man kan spise, drikke og feste til absolut ingen penge.

Det var så min liste med de 9 ting jeg synes du SKAL opleve i Sydafrika. Har det vakt din interesse? Så, er det bare med at komme af sted. Sydafrika er langt billigere end, hvad jeg troede (ml. 40-50% billigere end i Danmark), og en del flyselskaber er godt i gang med, at oprette billigere ruter. Deres sommer er omvendt fra vores – dvs. de har sommer når vi har vinter, og på grund af tidsforskellen (kun 1 time foran Danmark), er det et oplagt sted at tage hen, hvis du kan arbejde remote for din arbejdsplads. Det er ihvertfald noget jeg har tænkt mig at gøre brug af når Honey Studio lige er blevet lidt mere etableret. Har du spørsmål? – Så skriv endelig en kommentar eller en mail!

*Dette er et betalt samarbejde for den Sydafrikanske turistråd. Udtalelser og holdninger er mine egne, og på intet tidspunkt har eller vil jeg, guide(t) til noget jeg ikke 100% synes er helt igennem en fed oplevelse. Fra mit uge lange ophold, har jeg udvalgt “cremen af cremen”, så du bliver guidet til de absolut sjoveste/fedeste/unikke ting, der er at lave i Syd Afrika. Vil du have flere tips eller råd, så kig eventuelt forbi Sydafrikas turistråd her, eller få hjælp til at sammensætte din unikke rejse gennem Southern Africa 360 (det bureau, der sammensatte vores rejse så den passede til vores behov)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *