fbpx

Mit første år som iværksætter. Sådan har det været!

Første år som iværksætter
Jeg ender alt for tit med at arbejde fra min seng… Kunne sagtens undvære et skrivebord

2018 har for alvor været året, hvor jeg endelig turde begynde at følge mine drømme. Og nøj, hvor har det været befriende! Ikke nok med, at jeg startede Honey Studio i juni med Bee, så tog jeg også springet med mine og marks sociale medier, og oprettede et firma for os (med Marks velsignelse selvfølgelig).

Sidstnævnte var sådan lidt en ting, som vi “blev nødt til” da virksomheder begyndte at ønske os til at udføre fotograf jobs. Og så ville det bare være mere professionelt med et firma. Men det er faktisk gået hen, og er blevet en virksomhed, der kører udemærket, og som vi netop har investeret en del penge i således, at vi begge kan tilbyde endnu bedre content til kunder og på vores sociale medier i det nye år. Og så må vi ellers se hvad der sker med dem. Vi er begge enige om, at vores sociale medier skal forblive en hobby. Men det er jo altid sjovt, at tjene lidt ekstra på det man brænder for. Og så vil jeg ellers skifte over til min anden virksomhed 😉

Om at få de første kunder
Honey Studio er og bliver min baby, og et projekt jeg er vanvittig stolt af. Da Bee og jeg startede i juni måned var vi begge lidt blege masken, for vi stod begge uden nogen indkomst ved siden af Honey. Så, der skulle altså bare sættes skub i maskineriet. Og det er skisme svært, når man starter virksomhed midt i skolerens industriferie… Men nu står vi her, et halvt år efter lancering med super seje kunder som blandt andet tæller Fields, Smuuk Skin, Kenny Anker Brows, Amazing Space og Freequent. For blot at nævne nogle få…

Og så er der sikkert en del, der tænker “jamen hun må da vælte sig i penge?”, men sådan er det altså overhovedet ikke. Måske vi bare er super sparsommelige, eller for lidt risikovillige, men en god del af vores penge går til investeringer i udstyr eller også bliver de i virksomheden. For hvad nu hvis det ikke går så godt i en måned?

Første år som iværksætter
Jeg har altid min notesbog ved siden af min seng, så jeg kan skrive idéer og tanker ned istedet for at ligge og tænke på dem om aftenen

Om at skifte kurs
Da vi startede Honey Studio ville vi leverer alt det et stort, kreativt marketing bureau leverer: Video, billeder, tekst, Strategiudvikling, Social Media Management, Influencer Marketing etc. etc. Men vi lærte heldigvis ret hurtigt, at to mennesker bare ikke kan klare alt. Så, vi har fra 2019 valgt at skære lidt ind til benet i forhold til de services vi leverer “in-house”, og så ellers teame op med nogle stærke partnere, der kan leverer det vi ikke gør. Fx. har vi valgt, ikke at leverer influencer marketing services in-house 2019, da især jeg, føler at jeg er for “dybt inde i det”. For det er nok stadig 90% af de danske virksomheder, der ikke vil betale for influencers, og det synes jeg er svært at arbejde med når jeg selv på en måde har et ben i hver lejr. Så, vi har istedet fundet et rigtig sejt bureau, som jeg nok skal komme nærmere ind, der gør det for os.

Om at finde sig selv
At være iværksætter er på den ene side det mest meningsfulde jeg har gjort. Det gør mig glad hver dag, og jeg føler mig stolt af mig selv på en helt anden måde. Men det er også, næsten dagligt en emotionel rutschebanetur, for du ved aldrig hvornår “succesen” stopper, og tæppet revet væk under dig.

Netop mine tanker og gamle måde anskue mig selv, mine tanker og verden på, har nok været det største benspænd i den her proces. Jeg er typen, der aldrig føler mig god nok (se min video om hvad det vil sige at lide af The Imposter Syndrome her), så da jeg fik tilbuddet om at være en af de første deltagere på Busigirl Mindacademy, takkede jeg ja med kyshånd. Det var hostet af min super seje boss lady veninde, Terese Ask, og psykolog og mentor Sisse Find. Sisse gav en masse redskaber til at håndtere livet som karrierekvinde  – selvstændig såvel som ansat – hvilket både styrkede min selvtillid og gav mig en helt anden måde at tænke på. Det har både gjort mig mindre stresset og mere styrket, hvilket har været en kæmpe fordel i mit første år som selvstændig.

For det har godt nok ikke altid været let, og med eller uden Sisses hjælp, er man også nødt til at “gro noget hår på brystet” (er der en feminin pendant til den her talemåde?!). Bee og jeg har både skulle deale med kunder der har snydt os, dumme sælgere og forhandlinger, som den gamle Simone havde taget enormt nært. Jovist, det går mig stadigvæk på, hvis jeg ikke føler at jeg gør mit arbejde godt nok, men jeg prøver på ikke at slå mig selv i hovedet med tvangstanker om scenarier der endnu ikke er sket.

Hej 2019!
Jeg står nu her lidt før det nye, og er generelt super optimistisk og forhåbningsfuld for 2019. Og sådan har jeg aldrig rigtig haft det før. Jeg føler at jeg har et formål, en plan og en professionalisme som gør, at det hele nok skal gå godt. Nej, jeg har stadig ikke en skid styr på skattereglerne, eller hvornår jeg må trække min burger fra eller ej. Men pyt være med det! For er der noget jeg har lært, så er det at når man starter som iværksætter, så kan du ikke vide alt. Og det er faktisk OK, at fejle, for det er af din fejl, du lærer af.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *