fbpx

5 råd hvis du skal have ny seng

5 råd til at vælge ny sengDette indlæg indeholder reklame for Dunlopillo

Godmorgen fra Amager hvor jeg lige nu ligger i sengen, og skriver på et indlæg om ja… senge. Og helt præcis mine bedste råd hvis du skal have en ny seng.  Jeg har nu haft omkring 3-4 måneder til at teste min Dunlopillo seng, og jeg tror at jeg snakker på både Marks og mine vegne når jeg siger, at det vitterligt er verdens bedste seng. Før vi fik vores seng glædede vi os altid til at vi skulle ud, og rejse for der kom vi jo til at sove i en af de der “dejlige hotelsenge”! I ved de hotelsenge, der er giga-store, har den perfekte hårdhed og helt hvide, ‘crisp’ lagener. Nu er det lige omvendt, for nu har vi jo selv sådan en seng. Så, på vores sidste rejse, gik sætningen “ej, hvor jeg glæder mig til at komme hjem til vores egen seng” igen. Det er en helt ny sætning for os…

Det har dog været lidt af en process forud for, at vi kom frem til at vi ønskede os en Dunlopillo seng. Flere besøg til sengebutikker, online guides og dets lige, var blot nogle af tingene som gik forud for vores valg. For det er trods alt en investering, som koster en del penge. Men til gengæld en investering som holder i mange år, og kommer tifoldigt igen hvis du vælger den rette seng for dig. Så med en hel del erfaring på bagen, vil jeg her komme med mine 5 bedste råd, hvis du skal have ny seng

Det tager tid at finde en ny seng
Mit første råd er, at give dig god tid med at finde en ny seng. Om du så skal prøve 50 senge før du når frem til lige den du har brug for, så gør det. Lige meget hvor mange guides og anbefalinger du læser online, så bør du prøve din nye seng før du køber. Allerede tidligt i udvælgelsesprocessen, blev vi ret lune på Dunlopillos Harmoni senge, der har en ekstra tyk naturlatex kerne, som Marks dårlige ryg bare havde det rigtig godt med. Men det var først noget vi blev helt sikre på efter, at have været en masse senge igennem både før og efter.

Vælg ikke en dobbeltmadras
Hvis du har en mand, kone eller kæreste, så er der ret stor sandsynlighed for at I ikke har behov for den samme hårdhed på madressen. Og så er det jo lidt surt at have en dobbeltmadras, hvor det måske kun er den ene der sover rigtig godt. Så, vælg en dobbeltseng, hvor I har mulighed for at have hver sin hårdhed på madrassen, og kan tilpasse den ene side løbende i takt med at jeres behov for madras ændrer sig.


Vil du læse mere om min Dunlopillo seng, og min erfaring erfaring omkring søvn så klik her

5 råd hvis du skal have ny seng

Gå efter kvalitet
Jeg har selv været studerende, og der var pengene ikke til en kvalitetsseng. Men i takt med at vi bliver ældre, og økonomien (forhåbentligt følger med), så vil jeg anbefale alle at gå efter en kvalitetsseng. ikke nok med at du får nogle bedre materialer, så får du også et design hvor der ligger mange års forskning og erfaring bag. Samlet set, vil  du også opleve at din investering holder i flere år. Så på den lange bane, kan det investere sig at investere i en kvalitets seng.

Det handler ikke kun om madrassen
Da Mark og jeg fik vores Dunlopillo seng, var der totalt zen stemning i soveværelset. Men prikken over i’et kom for alvor, da vi også fik vores Dunlopillo hovedpuder, og fik bestilt en ekstrastor dyne hjem fra England. Ser I, vi bestilte jo en super king size seng. Mest fordi Mark er over 2 meter høj, men også fordi vi  begge kan lide at brede os (og der skal være plads til børn, hvis de en dag kommer). Men det har sine begrænsninger, da dynerne – ihvertfald dobbeltdyner – i Danmark ikke findes i den størrelse. Så vi måtte til udlandet for den del… Vores hovedpuder er Dunlopillo Premium modellen der er lavet af naturlatex, som gør at formen skulle holde år efter år. Den del glæder jeg mig til at teste, for lige nu skifter jeg hovedpude hvert andet 2, da jeg ellers får hovedpine når den ikke støtter nok i nakken mere. Og det er jo lidt noget resource spild. En god topmadras er også vigtig, så ligesom med sengen er det vigtigt at du giver dig tid til at vælge det rigtige ekstra tilbehør.

Lyt til din mavefornemmelse
Jeg fik igennem hele vores senge-process af vide, at jeg burde vælge en madras med medium hårdhed. Det ville jo være nærliggende, at vælge det “eksperterne” sagde, men jeg lå bare bedre på en fast madras. Og den mavefornemmelse valgte jeg at gå med. Også selvom andre rådede mig til at vælge noget andet. For det var jo min krop, og min søvn. Det gode ved Dunlopillo var, at jeg faktisk kunne prøve sengen hjemme i nogle måneder, og levere madrassen tilbage mod et mindre beløb, hvis jeg oplevede, at min ryg ikke havde det godt med den hårde madras. Det var selvfølgelig en rigtig rar garanti, men jeg har nu været enormt glad for den hårde madras omend det lige tog 14 dages tid før jeg vænnede mig til den nye seng. Og det er altså helt normalt, at du lige skal bruge nogle uger før du finder ud af om du og din nye seng er et lige så godt ‘match’,  som det var i butikken du først prøvede den i.

Det var mine guldkorn om valg af ny seng! Har du selv overvejet at købe en ny seng, så kan jeg varmt anbefale at kigge forbi Dunlopillo, der skaber allergi-venlige luksus senge, som jeg ihvertfald kan stå 100% inde for.

5 råd hvis du skal have ny seng

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *