fbpx

Dublin Rejseguide// Her er de mest trendy spisesteder og bedste seværdigheder du SKAL opleve

Dublin Rejseguide

Dublin rejseguide
Bailey’s Lighthouse

Denne rejseguide indeholder reklame for Det Irske Turistråd

For Mark og jeg, har Dublin altid rangeret højt på “city escape”-listen. Både forbi Mark har boet der i en stor del af hans liv, men også fordi byen bare har en helt speciel ‘vibe’ vi begge nyder hver gang vi er der. I denne omgang var Mark og jeg i Dublin for, at samarbejde med det irske turistråd om at lave en romantisk city guide med vores bedste anbefalinger til de mest trendy spisesteder, og bedste seværdigheder. For Dublin er en by i konstant og rivende udvikling, og det kan mærkes på det enorme udvalg af lækre spisesteder (ikke dårligt for to foodies!), og ting at lave. Så selvom vi følte os ret lokale, var der tonsvis af ting, at tilføje til den her guide! Læs med og bliv inspireret til din næste tur til Dublin

Det tager cirka 2 timer, at flyve til Dublin fra København, og endnu 30 minutter i taxa fra lufthavnen, til centrum af Dublin ( turen koster omk. 35€).
Er du kun på kort visit bør du tjekke ind på et centralt hotel, da det er rart ikke, at spilde for meget tid på offentlig transport. Vi boede på Brooks Hotel, som er et hyggeligt ‘Old School’ 4-stjernet hotel lige i hjertet i Dublin. Er I mere til et moderne boutique hotel, så tag et kig The Alex Hotel som er næsten lige så centralt, og ifølge flere af Marks venner, også rigtig godt.

 

Eatyard lige efter åbningstid

Her skal du spise

Dublin er et mekka for enhver foodie, og med priser der cirka er 20-25% billigere end i Danmark, kan du roligt snige et ekstra måltid ind om dagen for, at nå igennem alle de bedste spisesteder i Dublin. Er du eventyrlysten, så gå ned gennem Camden Street, og find lige præcis det cuisine du er i humør til: mexicansk, kinesisk, klassisk Irsk, libanesisk – Camden Street har det hele! Ellers kan du følge mine anbefalinger her, der for letheds skyld, er arrangeret i måltidskategorier. Flere morgenmad-steder serverer også en skøn frokost, og frokoststederne serverer også lækker aftensmad. Så, husk at kigge forbi deres hjemmeside for, at finde frem til hvornår på dagen du vil besøge stedet. Og HUSK er booke bord, hvis det er muligt – disse steder bliver hurtigt fyldt op.

Morgenmad

Irerne Elsker en god morgenmad, og særligt den irske “Fry up”, der indeholder æg, baked beans, pølser, black & white pudding og potato bread. Den er et must hvis du kommer til Dublin! Her er vores favoritsteder til morgenmad og brunch, der indeholder både klassiske og mere morderne (aka kalorielette) retter:

Junior’s – Dublins bedste morgenmad (ifølge Mark) finder du på Junior’s. Og med den travlhed der er, hver gang vi er der, tror jeg han har ret. Prøv deres Breakfast for Champions, Blue Berry Pancakes og “The Mexican”, som er en krydret tomat-ret med æg og fladbrød.
Adresse: 2 Bath Avenue
Hjemmeside

Two Pups – Trendy hipster café, der serverer lækre brunch og frokostretter, kaffe og søde sager. Prøv deres hjemmelavede kombucha og Avocado Sandwich – det er SÅ godt!
Adresse:74 Francis St
Hjemmeside

Farmer Brown’s – Det var her jeg første gang blev introduceret til en rigtig Irsk Fry Up. Portionerne er store, alt er hjemmelavet, stedet hyggeligt og betjeningen er god. Top eventuelt op med deres truffel fries, hvis du ikke føler en Fry Up er nok til, at stille din sult
Adresse: 25a Bath Avenue
Hjemmeside

Frokost

Frokosten er tit et måltid vi skipper fordi morgenmaden simpelthen fylder i maven helt indtil aftensmaden. Men bliver du alligevel brødflov, så skal du lægge vejen forbi disse spisesteder,

Eatyard Madmarked – Eatyard er et lille madmarked, der på kort tid blevet et populært madmarked for de lokale i sommermånederne. Stedet åbner hver dag klokken 12, og fortsætter indtil sent, hvor de festglade kan fortsætte på den trendy hipsterbar ved siden af.
Adresse:Richmond St S
Hjemmeside

Bunsen Burger – Ifølge Mark laver Bunsen de bedste burgere i hele verden, og med sådan et statement fortjener det næsten, at du selv lægger vejen forbi! Jeg var personligt enig indtil jeg begyndte at droppe oksekødet.
Adresse:36 Wexford St
Hjemmeside

The Seafood Café by Niall Sabongi – Hånden på hjertet, så har jeg aldrig fået så lækker, og prismæssigt overkommelig, Seafood. Deres flamberede østers, klappekløer og Fish Chips er fantastisk! Er du glad for østers, så er der hver dag Happy Hour på østers mellem 16-17.
Adresse: 5A Crown Alley, Dublin 2
Hjemmeside

Én af de mange retter på Forest Avenue

Aftensmad

Dagens bedste, og til tider vildeste, måltid i Dublin indtages om aftenen. Her er vores favoritter til, hvor du skal spise aftensmad i Dublin.   

777 – Vi kommer her HVER gang vi er i Dublin, og med god grund for 777 er af flere udnævnt til at være én Nordeuropas bedste mexicaner restauranter. På 777 får du pumpende house musik, store margaritaer og det bedste mexicaner-mad, du kan forstille dig! Kom tidligt, da stedet (for det meste) ikke tager reservationer.
Adresse: 16 South Great George’s Street
Hjemmeside

Hang Dai Hang Dai ser ikke ud af meget ude fra gaden, men bag den sorte facade, venter en vild oplevelse. Interiøret er 80’s disco mixet med kinesisk togvogn, mixet med kitsch kinesisk indretning. På DJ pulten, spiller DJ’en sprød musik. Maden er SÅ god, og kan du komme til det, så forudbestil deres stegte and, som du spiser med frisk rispapir, grønt og Hoi Sin sauce. Husk også, at bestille deres “Very Special Fried Rice”.
Adresse: 20 Lower Camden Street
Hjemmeside

Forest Avenue – Forest Avenue er en moderne fine dining restaurant, der vitterligt vil få dine smagsløg til at danse af glæde. Der er én tasting menu (som kan tilpasses dine præferencer og allergener) til 68€, og den er alle pengene værd! Menuen siger 6 retter, men med snacks og mellemretter, får du i omegnen af 10-12 retter.
Adresse: 8 Sussex Terrace
Hjemmeside

Paulie’s Pizza – Er du i humør til italiensk, så er Paulie’s Pizza stedet for dig! Her kommer alle de cool lokale til en cocktail og en bid mad – med god grund! Prøv deres Juior’s Special pizza med græskar puré, rucola og parmesan eller deres ricottafuldte tortellini vendt i trøffel sauce og spinat. Så lækkert!
Adresse: Upper 58 Grand Canal Street
Hjemmeside

Dublin rejseguide
Two Pups

Her skal du gå ud

I Dublin vil du opleve, at det nærmest er weekend alle ugens 7 dage. Du kan med andre ord altid finde en pub, hvor der er gang i den og god stemning. Og det er altså på hvilken som helst tid af døgnet. Men ønsker du noget “andet” end Pubs og Guinness, så læs med her:

9 Below – 9 Below er en chic cocktail bar, der er blevet kåret til at være en af byens bedste! Så, bliver du træt af Guinness og byens pubs, kan du gå herhen for at få en lækker cocktail.
Adresse: 9 St Stephen’s Green
Hjemmeside

The Liquor Rooms – Denne cocktail bar er ligesom 9 Below, en cocktail bar som serverer cocktails i højeste standard. Stedet er dekoreret som et vintage cirkustelt, og har en rigtig god stemning.
Adresse: 6-8 Wellington Quay
Hjemmeside

Krystle – Skal du svinge dansebenet, og ønsker du mere en Club-stemning, så tag på Krystle. Det er en af byens mest eksklusive klubber, og selvom jeg synes den minder mere om Crazy Daisy, så har jeg det altid sjovt når jeg er der. Mest fordi det er enormt underholdende, at se hvordan de lokale VIRKELIG går til den med både makeup, hår, tøj og alkohol når de rigtigt fester.
Adresse: 21 Harcourt Rd
Hjemmeside

Dublin rejseguide

Her skal du shoppe

Grafton Street – Grafton street, er lidt ligesom Strøget. Det er her, og i området omkring, at du finder alle Highstreet og High-end butikkerne, som vi kender fra Danmark. Kom du i Udsalgsperioden, så vil du opleve at tilbuddene generelt er lidt bedre i Dublin. Det kan du især udnytte i Brown Thomas, der ofte sælger de dyre mærker som Mulberry og Gucci med op til 40% rabat.

Antikvitetsgaden – Antikvitetsgaden ligger på Francis Street, som er samme gade, caféen Two Pups, også ligger på. Her finder du alverdens antikvitetsbutikker på rad og række. Nogle er dyre, og nogle billige Røde Kors-agtige butikker. Så, er du til indretning skal du helt sikkert forbi Francis Street. 

Pennyes aka Primark – Jeg har en tilståelse, og det er at jeg generelt ikke er vild med “Brug-og-smid-væk”-kulturen, som konceptbutikker a la Primark ligger op til. Men det er sgu rart at kunne gå derind og købe sokker, basis undertøj og toppe.Vidste du at Primark faktisk er fra Irland? Men de kunne ikke bruge deres oprindelige navn, Pennyes, udenfor Irland på grund af ophavsrettigheder!
Adresse: 39 Upper O’Connell Street 

Luksus vintage – Dublin har en del luksus second hand butikker, men min favorit er Siopaella, der er delt op i intet mindre end 3 butikker! Så parker du roligt manden på en nærliggende café mens du går på jagt efter “pre-loved” genbrugsguld.
Adresse: 29 Wicklow Street
Hjemmeside

Dublin rejseguide
Francis Street

Det her skal du opleve

Hop on Hop Off – På den første dag i Dublin, er det ikke noget bedre end at hoppe på en Hop On Hop Off-Bus, der kører over hele byen og til alle de mest populære attraktioner og landemærker. På den måde får I en god fornemmelse for byen, og kommer samtidig lige til døren til nogle af vores højdepunkter fra vores seneste tur i Dublin. En 24-timers billet koster iøvrigt 18€ pr. person. Ønsker i en 72-timers billet, der også giver adgang til en bus til og fra lufthavnen, koster denne 35€.
Hjemmeside

Roe & Co. – Et helt nyt Whisky Destilleri, der er super moderne og interaktivt, hvor du blandt andet får lov til at mixe din egen cocktail. Mark siger, at dette er det bedste Destilleri, han har prøvet i Dublin, så det får en varm anbefaling herfra. Også selvom man ikke nødvendigvis er vild med Whiskey.
Adresse: 92 James’s Street
Hjemmeside

Guinness Storehouse – Du kan ikke sige Irland og Dublin uden at sige Guinness. Og tager ud manden med på Guinness Storehouse, vil du med garanti få plus point i bogen. Har I lyst til at nørde Guinness endnu mere, så book en session i Cornisseur logen, hvor I kun er 12 mennesker, der får en helt særlig øl-oplevelse.
Adresse: St James’s Gate
Hjemmeside

Phoenix Park – Phoenix Park er én af Nord Europas største parker, og den ligger nærmest midt i centrum. Her finder du de lokale være aktive med alt slags sport, Men det sjoveste er helt klart, at se om du kan komme tæt på parkens hjorte, der er så tamme at du nogle gange kan klappe dem. Hopper du på en Hop On Hop Off bus, så tager den dig lige til indgangen.
Hjemmeside

Howth – Vil du opleve den smukke og rå Irske natur, så tag toget til Howth. Howth er en smuk havneby, med tilhørende smuk natur, der ligger cirka 40 minutter udenfor Dublin. Her kan du tage hiking ruten til Bailey’s Lighthouse, der er en 1 1/2 time lang hike, som de fleste kan være med på. Når du ankommer til stationen, ser du skiltene der leder dig hen til starten af ruten, og så er det ellers bare med at sætte det ene ben foran det andet, og nyde den smukke natur!
Hjemmeside

Spa & Massage ved The Shelbourne – Når du til slut på turen, har gået Dublin og de omkringliggende seværdigheder tynde, så er der intet bedre end en god massage. Byen bedste og mest eksklusive spa og massage, finder du på The Shelbourne. Deres Signatur massage, sørger for at du på en lille time, er kureret for diverse ømme muskler og fødder. Men du kan også blot komme forbi til en manicure eller ansigtsrens. Lige meget hvad, så ved kvinderne derinde, hvad de laver.
Adresse: 27 St Stephen’s Green
Hjemmeside

 

Det var alt for nu i denne guide! Har du brug for yderligere information, så kig forbi Visit Dublin, der har en super god hjemmeside med mere info til seværdigheder og dets! Ellers, så skriv  og jeg kan næsten godt love at denne guide løbende bliver opdateret. Så husk at “bookmarke” den.

Howth

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *