fbpx

3 Grunde til at du skal rejse til Ruffinos vingård i Toscana lige nu!

Denne rejseguide indeholder reklame for Ruffino vine og Ruffino vingården, Poggio Casciano.

 

At rejse på vin-tur i Toscana er måske noget af det mest modne jeg længe har gjort. Dét og at lære at gå tidligt i seng. Men ikke desto mindre er det én af de “aha”-oplevelser, hvor jeg blev behageligt overrasket over hvor fedt det er! Først og fremmest er det enormt afslappende, og så er det en glimrende måde at få én på opleveren med ens partner. Naturen i Toscana, og omkring Ruffino vingård er derudover så smuk, at det har fået et afsnit for sig.

Men tilbage til Ruffino vine. Tilbage i Maj fik Mark og jeg tilbuddet om, at komme til Toscana og besøge Ruffino vingården. Skæbnen ville, at vi begge desværre have kalenderne fulde, så vi fik lov at rejse afsted i midt oktober i stedet. Dét viste sig at være et glimrende tidspunkt for to danskere, der længes efter sol, varme- som et velfortjent break her i efterårs-månederne.

For lige at give lidt baggrundsinfo for, hvorfor netop Ruffino vingården er noget særligt, så er Ruffino et af de mest prominente vin-brands i Italien, med en lang historie der har gjort at Ruffino vine nu kan findes over hele verden. Heriblandt Danmark. Ruffino leverer både historiske og prestigefyldte vine såsom, Riserva Ducale og Chianti samt Chianti Classico, og moderne vine som SuperTuscan Modus. sidstnævnte blev i 2010 nomineret som verdens 25 ° -vin ifølge anerkendte, Wine Spectator.

Personligt elsker jeg vin, men er nok som folk er flest, ikke super skarp til at kende forskel på en super dyr og en super billig vin. Jeg kan heller komme med fin(vin)-kulturelle vendinder som “Jeg kan tydeligt smage noterne af eg og karamel i denne rødvin”. Men det er heller ikke nødvendigt for, at lægge vejen forbi Ruffino vingården. Faktisk giver det måske den bedste forudsætning for at få én på opleveren, og blive klogere på ét af de eksportprodukter italianerne er så stolte over.  Er du ikke vild med rødvin, så har de også et godt udvalg af hvid, rosé, prosecco og tilmed deres egen grappa (italiens svar på snaps)! Min egen personlige favorit var proseccoen, og Riserva Ducale – en kraftig og rund rødvin.


Er du vinelsker, så vil du elske denne vingård!

Lad os lige sætte scenen: Bløde bakker, Cypres træer en masse, vespaer der kører forbi på de snoede landeveje, solskin og uendelige vinmarker. Dét er det der møder dig på turen ud til Ruffino vingården. Ruffino vingården lægger små 30 minutter udenfor Firenze, og kan let nås med taxa (vi betalte omkring 30 euro). Ruffino vingården er kendt i hele Toscana, og vi følte os noget små og ubetydelige da vi kørte ind på gårdspladsen til denne estate. Indtil for nyligt havde gården kun åbent for dagsgæster, der blot vil kigge forbi deres butik eller prøve en vinsmagning. I dag er der åbnet en bed and breakfast samt en restaurant, Le Tre Rane, så du kan få den fulde oplevelse af hvad det vil sige at “leve det gode liv i Italien”. Restauranten har både a la carte og en fixed menu, hvor kokken overrasker baseret på sæsonens omkringliggende grøntsager, kød og frugter. Vi bestilte a la carte baseret på kokkens øvrige anbefalinger, og så fik vi deres sommerlier til at parre retterne med de bedste vine. Som afslutning blev hele måltidet skyllet ned med Ruffino Grappa. 

Det er svært at snakke vin uden, at snakke miljø og bæredygtighed. Eller sådan har jeg det ihvertfald personligt når jeg køber vin, og derfor betød det også meget at høre, hvordan Ruffino er begyndt at omlægge til økologisk vinproduktion. Fx. er flere af deres vingårde i 2018 blevet omlagt til økologisk drift, og fra 2021 er planen at 40,7% af alt Ruffino vin skal være økologisk. Hvorfor ikke før? Simpelthen fordi det tager år fra man omlægger en vinmark, til den får stemplet “Økologisk”. Derudover genbruger de 85% af alt affald, og gør meget for at minimere spild af vand. Som gæst bemærker du selvfølgelig ikke disse små ting, men i en tid hvor man snakker grøn turisme, og at træffe mere bæredygtige valg, så synes jeg det er vigtigt at fremhæve.

Toscana er billedskønt
Toscana er et af de få steder, hvor det du ser på postkortet også er det du ser i virkeligheden. Jeg måtte knibe mig i armen, og undertrykke et lille hvin, hver gang jeg beundrede udsigten fra gården eller vi kørte ud i det blå på vores to låne-cykler med en flaske vin og to glas i kurven. Det var balsam for sjælen, og det har jeg i den grad haft brug for her i en travl tid. Efter blot 2 dage, tør jeg næsten love at du er stressfri og høj på lykke til vin, naturen og livet i Toscana. Det var jeg ihvertfald.

 

Oplevelserne er mange

Begynder du at kede dig, så er der rigeligt med ting at tage sig til både i og omkring Ruffino vingården. Den nyåbnede restaurant, Le Tre Rane, arrangerer madlavningskurser, der gør at du kan prale med dine ny-erhvervede madlavningskundskaber hjemme i Danmark. Du kan også køre ud i det blå, og besøge de små omkringliggende landsbyer, hvor du næsten med garanti vil finde Ruffino vine på de lokale trattorias. Du kan også gøre som os, og besøge Firenze der altså kun ligger en 30 min fra gården.

 

Du kan læse mere om oplevelserne og de forskellige Ruffino vingårde her

For booking inforelais@ruffino.it – tel.  +39 055 0981910

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *