fbpx

7 Typiske spørgsmål du skal have svar på FØR du rejser til Mauritius


Indeholder reklame – tur arrangeret af Attitude hotels

I januar var jeg 8 dage på Mauritius, og selvom det slet ikke føltes som nok til at få hele denne skønne Ø udforsket, så har jeg alligevel forsøgt at strikke denne lille  FAQ  sammen med ting jeg ville ønske at jeg havde vidst før jeg tog til Mauritius. Pånær den med børn hehe… Der var blot en del på Instagram der spurgte, så jeg tænker at det var en rar ting at få svar på 😉

Hvor ligger Mauritius?

Mauritius er en Ø tæt på Madagaskar i det Indiske Ocean. Øen er cirka 4 gange større end Bornholm. Man plejer at sige, der er 6 timer til alle de nærmeste lande: Dubai, Indien, Sydafrika, men det betyder ikke at du får Ø-kuller. Der er nemlig masser at tage sig til på Mauritius.

Hvad skal jeg ellers vide om Mauritius? 

Mauritius er en tidligere Fransk, Britisk og Hollandsk koloni. Der tales 3 sprog: Fransk, Engelsk og kreolsk. Der er 4 samfundsgrupper på Mauritus: Hindu, Kristne, muslimer og kinesere. Alle lever fredeligt, og alle fejrer hinandens højtider. Klimaet er subtropisk, og der er derfor altid varmt. Deres vinter er vores sommer og omvendt. Det vil sige at det er en glimrende destination at tage til som “vinter getaway”, men det betyder også at deres højsæson er fra oktober til marts, hvorfor alt er en anelse dyrere om vinteren. Du skal ikke bruge visum for at komme ind i Mauritius(men hold dig altid ajour på udenrigsministeriets hjemmeside)

Er Mauritius Dyrt?

Her er svaret både ja, og nej – det kommer nemlig an på dit budget. Sammenligner du Mauritius med Thailand, så er det dyrere. Men sammenligner du Mauritius med fx. Maldiverne, så er det billigere. Din største udgift bliver nok fly billetterne, hvor du skal regne med at bruge mellem 5.000kr. -7.000kr. pr. billet alt efter sæson. Du kan finde skønne hoteller til flere tusinde kroner pr. nat, og du kan finde hoteller til under 500kr. pr. nat – så det afhænger af dit budget. Mange hoteller tilbyder All Inclusive, men har du lyst til at spise på de mere lokale caféer og street food steder, kan du få et måltid for mellem 20-50kr. Vil du selv lave mad, er det endnu billigere.

Kan man rejse hertil med Børn?

Mauritius virker som et skønt sted at feriere med børn. Er du til afslapning, kan du checke ind på et resort, hvor alt er sørget for og børnene blot skal beslutte sig for hvilken pool de vil hoppe i. Men er i en mere eventyrlysten familie, er der masser af naturoplevelser i vente. Når først du har overstået flyveturen på cirka 15 timer (inkl. mellemlanding), så er der kun 3 timers tidsforskel, hvilket er lidt lettere at vænne sig til end 6-7 timer i fx. Sydøst Asien. Lokalbefolkningen er enormt venlig, og meget imødekommende overfor børnefamilier. Mauritius er omgivet af koraler, hvilket gør at der er meget lavvandet, og næsten ingen bølger. Strandende er derfor perfekte for børnefamilien.

Hvordan er maden på Mauritius? 

Maden er et mix af kulturer, og tidligere besættelsesmagters køkkener. Det dominerende køkken er dog indisk inspireret, men generelt mindre “tungt” og olieret. Du kan få karry retter og  samosa i lange baner, men største anbefaling Dahl Puri, hvilket er en pandekage fyldt med diverse saucer og karry retter. Mauritus er desuden meget kendt for deres sukker (det skulle være det bedste i verden), deres rom og ananas. Generelt er deres udvalg af grøntsager helt fantasitisk! Du SKAL forbi et grøntsagsmarked mens du er på Mauritus.

Hvad kan man lave på Mauritius?

I modsætning til fx. Maldiverne, hvor det (næsten) bare er vand og strand, så er der masser at tage sig til på Mauritius. Naturen er vanvittig smuk, og mere ren end mange steder jeg har besøgt (omend du selv på denne paradis-Ø desværre også finder skrald). En populær destination er Black River Gorges National Park, Chamarel og Casela Wildlife Park. Jeg kan også anbefale at tage til hovedstaden, Port Louis. Her kan du gå på byens lokale madmarked, besøge China Town eller tage et smut forbi Caudan Waterfront, der er byens strand promenade med restauranter og shoppingcenter. Slutteligt er der selvfølgelig alle vandaktiviteterne, som kan holde selv den største vandhund aktiviseret i dagevis.

Hvor skal man bo på Mauritius?

Alle dele af Øen har noget forskelligt at byde på. Vi boede på 3 forskellige hoteller i Attitude Hotel-gruppen, både i nord og øst. Begge dele var lige skønne. I den østlige del blæser det lidt mere, så er du ikke til enorm fugtighed og varme, er det måske noget for dig at slå dig ned der.

LÆS MIN HOTEL GUIDE HER

Attitude Hotels havde arrangeret at vi blev fragtet rundt med en lokal guide fra tour gruppen, SEGA TOURS(http://www.segatours.com/). Normalt ville jeg ikke benytte mig af tour guides, men vores guide, Ravi, var simpelthen et levende Mauritius-orakel, og noget af det mest venlige (han kendte tilmed lufthavns personalet, og skaffede os bedre flysæder – ikke noget han altid kan love, men det altså var plus i min bog). Desuden priser jeg mig nu lykkelig for at han kørte os rundt idet de køre i venstre side af vejen, hvilket mine nerver ikke ville kunne holde til på egen hånd.

Dette var en kort introduktion til Mauritius, og har du ikke fået svar på dine spørgsmål, så tøv ikke med at skrive!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *