fbpx

Den bedste rødvin til julemaden

Indeholder reklame for Masi Wines

Siden vores tur til Toscana på en vingård sidste år, har jeg haft en forkærlighed for italienske vine, men så sandelig også at forstå alt det forarbejde og konceptet bag de vine jeg drikker. Vinkyper bliver nok aldrig, men jeg vil gerne kunne vælge min vin på et andet grundlag end blot om det er en pæn flaske…. Kan I følge mig?

Nuvel, jeg har altid vidst at jeg godt kunne lide Amarone-vine (eller i hvert fald de fleste af dem), da de er kendetegnet ved en intens og kraftig smag, som er nærmest frugtagtig. Der duftede således og af blommer, og kanel i hele hytten da vi i weekenden åbnede op for en lækker Amarone-vin. Costasera hed den, og den kommer fra verdens mest anerkendte producent af Amarone-vine, Masi. Masi vine bliver produceret lidt udenfor Venedig, og deres Amarone-vine (hele 5 af slagsen) laves ud fra appassimentometoden, hvor druerne får lov at hygge sig på bambus fade i mere end 100 dage før de bliver lavet til vin. Det gør at de får en meget intens sødme – nærmest som en rosin.

Nu du har ‘the basics’ på plads, så er der 2 vine fra Masi, som du bør kigge efter når du skal handle vin til din jule- og vintermad: Campofiorin og Costasera. Begge kan du i øvrigt få i supermarkeder som Bilka, hvor de står til henholdsvis 149kr. stykket og 265kr. stykket (der tages forbehold for prisændringer).

MASI CAMPOFIORIN

Vinen er rig i smagen og let sødlig af skovbær, men ikke nær så intens som en klassisk Amarone-vin (dette til trods for at druerne er behandlet efter appassimentometoden, dvs. tørret som ved Amaronefremstilling). Den er derfor perfekt til alle retter, hvor du normalt ville drikke rødvin. Den skræmmer ikke nogen væk, og tager ikke fokus fra maden. Vi spiste den til ost og frugt efter maden, men den ville også egne sig rigtig godt til svampepasta eller en krydret gryderet. Vinen har godt af lige at stå og trække efter den er åbnet, men du kan også sagtens lagre den for en endnu mere intens vin.

MASI COSTASERA AMARONE CLASSICO

Producenter og vinkendere kalder den for majestætisk og overlegen, men for en helt normalt dødelig vinelsker, vil jeg nærmere sige at den giver en smagseksplosion i munden. Særligt hvis du giver den lov til at trække en times tid, så smagen virkelig kommer frem. Costasera er fantastisk til de tunge juleretter, ostebordet og mørkt kød – fx. and som vi drak den til. Er du til intense vine, så er det helt sikkert en Costasera du skal gå efter. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *